Thundermother fick Copenhell att explodera

Det har surrats en hel del kring svenska Thundermother under den sista tiden. Det är fredag-eftermiddag på Copenhell och hela konsertplanen är full med förväntansfull publik. Gosse snacka om att jag höll på att trilla baklänges när Thundermother gick upp på scen.

Thundermother bildas i Växjö av Filippa Nässil 2009. Efter ett antal olika medlemsuppsättningar ombildades bandet 2017 och består idag av Guernica Mancini sång, Fillippa Nässil gitarr, Emlee Johansson trummor och Mona Lindgren bas.

Thundermother som i grund och botten lirar riffbaserad Ac/Dc och Motörhead-doftande rock ‘n roll, har utvecklats till ett exploderande bra liveband. Låtarna är bra, de kanske inte sätter sig direkt i nyllet, men det finns gott om hockeyrefränger och det fungerar alldeles utmärkt live.

Denna typ av musik går verkligen hem hos Copenhell-publiken. Det är händer i luften och det sjungs med i refrängerna. Danskar är som sagt en synnerligen öppensinnad publik. Under Beastie Boys-covern Fight for Your Right exploderar bandet, det utbryter improviserat jam och publiken jublar.

Thundermother är ett fantastiskt bra liveband och jag blev riktigt chockad över hur bra de lirar ihop och hur bra allt sitter ihop. Bandmedlemmarna har fantastisk utstrålning och ser ut att ha grymt roligt när de lirar ihop. Det är underbar humor och ett jävlar anamma helt enkelt.  

Mest imponerar basisten Mona ”DeMona”. Hon röjer rundor på scenen och spelar bas väldigt naturligt och obekymrat. Nästan som basen är en del av henne själv och det har jag bara sett live på ett fåtal basister tidigare.    

Jag vägrar naturligtvis att bedöma ett band utefter ålder, kön, hudfärg, religion etc, men en måste ändå nämna att Thundermother, av självklara skäl, har både en fördel och en nackdel att bestå enbart av tjejer. Thundermother förtjänar all framgång de kan få. Till hösten ska de turnera i Nordamerika ihop med Scorpions och Whitesnake. Undertecknad önskar Thundermother all framgång de kan få.

 


SKRIBENT
: Thorbjörn Skogh (thorbjörn.skogh@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Karolina Vohnsen (karolina.vohnsen@rockbladet.se)
KONSERT: Thundermother
ARENA: Pandæmonium Stage @ Copenhell
DATUM: 2022-06-17
BÄSTA LÅTEN: Fight for your right (Beastie Boys-cover)
BÄSTA MINNET: När danska producenten och låtskrivaren Soren Anderson går ut på scen och gästar bandet.

Relaterade artiklar