Tiamat faller platt

Stilbildarna Tiamat bjuder på en unik konsert med låtar ifrån klassiska albumen “Clouds” & “Wildhoney”…och besvikelsen är ett faktum.

Det ÄR skillnad på att konsumera musik genom hörlurarna/skivspelaren och på liveevents. Något som är halvdant på skiva kan höjas ordentligt live. Det skulle jag säga är det mest vanliga förekommandet. Men det finns också fall där det blir tvärtom, något som man blir varse under Tiamats spelning på Sweden Rock.

Omgivning och miljö spelar en avgörande roll för hur helhetsintrycket blir och det är bara att inse att det här inte blev riktigt rätt. Musiken är egentligen precis så tung som denna hybrid av goth/prog ska vara. Jag vet mycket väl att om jag hade suttit hemma och låtit denna setlist stå på i bakgrunden hade jag älskat det. Ändå är det nu i detta liveformat något som fattas.

Det lyfter liksom aldrig och spelningen känns allmänt seg och alldaglig. Riktigt synd att så starkt låtmaterial (tex “Cain” & “In a Dream” är ju små diamanter) inte fungerade bättre än såhär. Faktiskt lite av ett mysterium.

 

 

ROCKBLADET.se 5 out of 10

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Tiamat
ARENA: Sweden Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2022-06-11
BÄST: “Cain” funkar ändå.
SÄMST: Ja, hur blev det såhär platt egentligen?

 

Relaterade artiklar