Within Temptation i högform

Årets Sweden Rock blev onekligen symphonic-metalbandens vecka, där man nu med facit i hand kan konstatera att både Nightwish och Within Temptation var några av festivalens absolut bästa band.

Man må låta lättflörtad och kanske även någorlunda barnslig, men som hårdrockare älskar man ju ändå pyroteknik under livespelningar. Festivalfredagens headliner In Flames som vanligtvis är välkända för sina explosioner framstår just nu som en kattunge bredvid en panter, efter att ha bevittnat Within Temptations show där höga eldflammor skjuter upp mot skyn, bokstavligen höjer temperaturen och sprider värme bland åskådarna. En riktigt bra samling av människor för övrigt, trots att snacket om Guns N Roses (som ska uppträda direkt efter) redan gått som en löpeld runtom i folkmassorna. Det är dock en annan historia…

Within Temptation inleder direkt med den explosiva “Our Solemn Hour“, där redan nämnda eldflammor blir ett effektivt och snyggt komplement till det pampiga soundet och Sharons fylliga röst fångar genast uppmärksamheten hos majoriteten av festivalbesökarna. Efter det så är segertåget i rullning och publiken bjuds på mängder av pärlor till låtar som “In The Middle Of the Night“, “Stand My Ground”  och “The Purge“. 

Spelglädjen hos bandet är fullkomligt strålande och trots att de ger sitt allt redan från första sekund så tycks det heller inte finnas något slut för bandmedlemmarnas energi, vilket smittar av sig på publiken. Sagolik sång, ljuvlig spelinsats av samtliga bandmedlemmar som bidrar med både tyngd, lekfullhet och skörhet samt lite anekdoter i mellansnacket från bandets gotländska gitarrist Stefan Helleblad

Rakt igenom en konsert i toppklass, både musikaliskt och visuellt som självklart avslutas med ett övertygande framförande av “Mother Earth“. Det här var ett Within Tempation i högform. 

 

 

SKRIBENT: André Millom (andre.millom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Within Temptation
ARENA: Rock Stage / Sweden Rock Festival
DATUM: 2022-06-11
BÄST: “In The Middle Of The Night”.

Relaterade artiklar