Biffy Clyro överraskade på Lollapalooza

För många inbitna rockare är nog Biffy Clyro inget okänt band, men för mig var det skotska rockbandet någonting nytt.

Biffy Clyro har spelat i Sverige flera gånger tidigare och kommer återvända igen redan i höst den 30 september för en spelning på Fållan. Men efter att ha sett deras spelning på Lollapalooza förstår jag varför besöken till Sverige är relativt täta.

Framför scenen står en stor fanskara som tålmodigt väntar på bandet. När tiden väl är inne och bandet kliver på, en medlem i taget, ökar publikens jubelstyrka tills den når sitt max när sångaren Simon Neil närmar sig mikrofonstativet. Redan vid första låten blir jag positivt överraskad och undrar varför jag inte lyssnat på Biffy Clyro tidigare. De har en blandning av rock med alternativa och metalliska inslag som jag gillar. Det är tunga trummor, mycket gitarr, en del growl och lagom mycket skrik för min smak.

Repertoaren av låtar, sångarens register och balla gitarrsolon överraskar och imponerar på mig och många andra. Tack vare en ordentlig musikanläggning hörs Biffy Clyro längre bort än publiken sträcker sig och de tycks locka fler och fler nyfikna festivalbesökare för varje låt de spelar. Man kan säga att jag har fått mersmak och att det finns goda chanser att jag ser bandet igen när de kommer tillbaka i höst och det är jag nog inte ensam om!

 

RB-Betyg-8_10

SKRIBENT: Sophie Carlbrant
FOTOGRAF: Mattias Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: Biffy Clyro
ARENA: Park Stage / Lollapalooza
DATUM: 2022-07-03
BÄST: Unknown Male 01

Relaterade artiklar