Entombed gör en värdig hyllning till L-G Petrov

En hyllning till våran fallne broder L-G Petrov. Som han säkert hör vart han än är. Energin som bandet visar är fantastisk och så fort Entombed går upp på scen så ändras tonen till att det är dem som är kvällens slutkläm och publiken förstår det direkt.

Thomas Lindberg kom ut efter “Left Hand Path” och drog direkt igång “But Life Goes On“. Han körde fem låtar totalt med bandet. Nästa gästartist var Scott Carlson och han började med “Eyemaster“. Ulf (Uffe) Cederlund stannade till efter låten “Abnormally Deceased” och skällde ut publiken efter att några gäster hade fått för sig att kasta öl på bandet. Sedan spelade de vidare med “Serpent Speech”. Efter att så Scott Carlson lämnat scenen, så rullades ytterligare ett till trumset ut bredvid Nicke Andersson och så började de spela “Chief Rebel Angel” tillsammans med Peter Stjärnvind, även han tidigare i Entombed, på trummor som en hyllning till L-G Petrov varpå publiken började skandera hans namn. Sista artisten för kvällen att komma upp på scen var Cronos från Venom för att avsluta spelningen med några Venom-klassiker, nämligen “Bursting Out“, “Countess Bathory” och “Witching Hour”. En riktig höjdarspelning med glädjen i topp. Idioterna som kastade öl fick inget gehör och blev ordentligt överkörda av Entomed-entouraget. En klassisk spelning redan nu!  

Gästartister under spelningen:
1, Thomas Lindberg (At The Gates)
2, Scott Carlson (Superbees, Death Breath, Septic Tank och Church Of Misery)
3, Pia Stjärnvind (Serpent Omega)
4. Peter Stjärnvind (Krux, Pest)
4, Johnny Hedlund (Unleashed)
5, Cronos (Venom) som gick upp på scen under encore. Så lirade dom 3 venom låtar

 

 

SKRIBENT: Johnni Tauriainen (zaiver1987@gmail.com)
FOTOGRAF: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se)
KONSERT: Entombed
ARENA: Gefle Metal Festival / Gävle
DATUM: 2022-07-14
BÄSTA LÅTEN: Chief Rebel Angel
BÄSTA MINNET: Hyllningen till L-G

Relaterade artiklar