Exodus lirar låtar från varje album under Gefle Metal 2022

Exodus framför låtar från varje album under spelningen, från “Bonded By Blood” som släpptes 1985 till “Persona Non Grata” från 2021.  

Bandet öppnade upp med “The Beatings Will Continue (Until Morale Improves)” som startade upp den första circle piten och där stannade det inte länge. Efter att första låten var klar så bygger dom vidare med  “A Lesson In Violence” och “Blood In, Blood Out” från 1985.  Bandet blev mer intevsivare för varje låt som gick och dom blev matade med rop och moshpits runt om publikhavet.

Som resulterade i att Steve Souza spatserade glatt runt längst fram vid scenkanten ofta och pekade ut personerna som han fick mest gehör från. Många skrek “Exodus” mellan några låtar och det uppskattar bandet väldigt mycket. “Clickbait” spelas och majoriteten blir väldigt taggade inför vad som presenteras för dom som nästa upplevelse. Andra obligatoriska låtar är givetvis “The Toxic Waltz” och avslutande covern “Beating Around The Bush“. Bandet är otroligt samspelta och levererar ett gig som vi sällan kommer att glömma. Helt klart en av de absoluta höjdpunkterna under den första dagen, de ger de nyare banden ett hopp om att de kommer kunna spela länge och erövra större publikmassor med varje år som går. 


 

SKRIBENT: Johnni Tauriainen (Zaiver1987@gmail.com)
FOTOGRAF: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se), Frida Algerstam
och Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT: Exodus
ARENA: Goat Stage, Gefle Metal Festival/ Gävle
DATUM: 2022-07-14
BÄSTA 3 LÅTARNA: Bonded By Blood, The Toxic Waltz och Deathamphetamine 

Relaterade artiklar