Fleshgod Apocalypse levererar med bravur under den andra dagen

Det finns mycket man kan säga om Italien, men för mig kommer referenserna alltid att dras till bandet Fleshgod Apocalypse. Det tekniska Death Metal-bandet från Perugia som bildades 2007 med fem album släppta. 

Bandet går på scen på utsatt tid och börjar spelningen väldigt starkt. Bandet går runt på scen och hälsar på all fans längst fram. De levererar utöver förväntningarna under den andra dagen på Gefle Metal Festival, under den tredje låten presenterar bandet sig, att de är från Italien och att de heter  Fleshgod Apocalypse. Det är ett rent nöje att iakkta när bandet står på scen, eftersom varje medlem får sitt utrymme att glänsa och visa sin skicklighet oavsett om det handlar om. Vi får givetvis höra låtar som “The Fool”, “No” och “In Aternum”. Bandet avslutar spelningen givetvis med “The Forsaking” och alla går ifrån scenen helt nöjda.

 

RB-Betyg-8_10SKRIBENT: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT: Fleshgod Apocalypse
ARENA: Goat Stage, Gefle Metal Festival / Gävle
DATUM: 2022-07-15
BÄSTA MINNET: Energin och glädjen som bandet visar.
 

 

 

Relaterade artiklar