Jimmy Eat World – Ett svårplacerat band på rockhimlen

Jag tror många är glada att skatepunk-eran är över. Jimmy Eat World var en av dessa band som hoppade på the bandvagon in till topplistorna för drygt 20 år sedan. Men sen då? Här har vi ett band som inte riktigt rättfärdigat sin existens, och inte karvat ut en egendefinierad plats på rockhimlen.

Att bandet får en halvt otacksam men ändå fullt logiskt speltid på Lollapalooza är inget konstigt. Det är både en tid och ett band många förbiser, och nostalgin räcker inte riktigt för en hel konsert. Lite post-Covid krut finns i gubbarna, och låtar som The Middle passerar godkäntskalan med små marginaler. Detta är ett band jag kan tänka mig att folk såg bara i väntan på nästa bättre akt. Åtminstone i mitt fall.

 

 

SKRIBENT: Philip Almen (philip.almen@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Sophie Carlbrant
KONSERT: Jimmy Eat World
ARENA: Park Stage / Lollapalooza
DATUM: 2022-07-01
BÄST: Egentligen inget.

 

Relaterade artiklar