Jinjer har äntligen kommit hem igen

En av de större akterna under den andra dagen är bandet Jinjer från Ukraina.

De öppnar upp med “Call Me A Symbol” och sedan snabbt över till “On The Topp”. Precis efter låten säger Tatiana (Tati) Shmailyuk det känns som att komma hem, redan där visar hon upp sin ödmuka sida och det katalyserar samhörigheten med alla som samlats ännu mer.

I samband med det börjar trycket öka från bandet till tredje låten “Disclosure!”. Publiken försöker verkligen stå så långt fram som möjligt, en massiv publikskara finns närvarande framför scenen för att bevittna denna spektakulära spelning.  Låtarna “Perennial” och “Teacher Teacher” lämnar ingen orörd, då ren glädje konstant visas upp från både band och publik. Innan en speciell låt går av stapeln, ställer sig Tati mitt på risern och nämner situationen i deras hemland Ukraina. Hela bandet tackar för all den hjälp och bistånd Sverige och deras svenska fans har gjort för Ukraina. Efter det börjar bandet spela upp min favoritlåt “Home Back“, som är kvällens höjdare utan tvekan med gigantisk marginal.

 

SKRIBENT: Johnni Tauriainen (zaiver1987@gmail.com) och Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
FOTOGRAF:  Frida Algerstam
och Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT: Jinjer
ARENA: Goat Stage, Gefle Metal Festival / Gävle
DATUM: 2022-07-15
BÄSTA LÅTEN: Home Back med tanke på allt som händer i Ukraina
BÄSTA MINNET
: När dom går på scen och Tati kliver ut och skriker Look at me!
SÄMST: Spelningen var för kort
 

Relaterade artiklar