Me and That Man skapar en funktionell symbios under festivalen

Sedan debuten med “Songs of Love and Death” från 2017 har Nergal skapat Blues med John Porter. Efter det har bandet släppt ytterliggare två plattor med otroligt många gästartister. Bland annat är Matt Heafy från Trivium med och sjunger under “You Will Be Mine”, eller så gästar Niklas Kvarforth från The Shining under “Confession” på “New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1”. Bredden av gästartister är maximal och influenserna är väldigt unika som Me And That Man tar in. Det hörs tydligt under låtarna om vem som påverkat texterna och framför allt musiken. Eftersom bandet har tre album, så är setlistan väl utvald. Alla plattor finns representerade under spelningen, exakt fyra låtar från varje album får vi höra under deras speltid under Gefle Metal Festival. 

Adam Darski springer ut och möter publiken till “Under The Spell” från “New Man, New Songs, Same Shit. Vol.2“. Adam Darski är en otroligt van musiker, det märks eftersom han står framför en väldigt svårfångad publik just denna dag. Gefle Metal handlar framför allt om Metal-musik och alla dess underkategorier. Renodlad Blues är nog inget fansen förväntar sig att få uppleva live i första taget. Först när “My Church Is Black” spelas så börjar publiken att vakna till och några sjunger med. Att bandet väljer att framföra “Nightride” utan John Porter är inte det bästa draget från deras sida, de kunde valt någon annan låt som backup för denna festival. Enligt mig saknas hela känslan med låten när John Porter unte är med och turnerar med den. Fyra låtar från det första albumet får vi höra, trots att ljudet inte är det bästa och regnet börjar verkligen ta ut sin rätt under spelningen. Det märks att väldigt många i publiken inte vet vilka bandet är eller helt enkelt inte lyssnat in sig på musiken ordentligt för att kunna bidra med mer än några föga minnesvärga gensvar när Adam Darski kräver det. Adam Darski med bandet levererar verkligen ett gig som de trognaste fansen uppskattar, dock så är den breda publiken mycket skeptisk till deras spelning, eftersom den passar inte riktigt in bland allt utbud hårdare under festivalen.”Burning Churches” och  “Blues & Cocaine” får bäst gehör från publiken utan tvekan. Adam Darski ser till att involvera varenda person som tagit sig till Fire Stage under refrängen för att få den respons som han är ute efter initialt. Han säger öppet vad han starkt ogillar, men att musiken och regnet inte kommer stoppa någon idag från att vara delaktig i något större. Tolkningen av helheten är upp till varje person, att modifiera och anpassa till sina relativa subjektiva preferenser.

 

RB-Betyg-8_10SKRIBENT: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Basse Hellgren (basse.hellgren@rockbladet.se)
KONSERT: Me And That Man
ARENA: Fire Stage Gefle Metal Festival / Gävle
DATUM: 2022-07-14
BÄSTA LÅTEN: Nightride, Om John Porter varit med. 
BÄSTA MINNET: Att äntligen få se Me And That Man på svensk mark för första gången och höra fyra låtar från debutplattan spelas live på Gefle Metal.

LÅTLISTA – BANDNAMN – ARENA

Under The Spell
Got Your Tongue
My Church Is Black
Nightride
Coming Home
On The Road
Surrender
Love & Death
Burning Churches
Losing My Blues
Run With the Devil
Blues & Cocaine

Relaterade artiklar