Mother Mother inledde rockakterna på Lollapalooza med en härlig energi

Mother Mother från Vancover i Kanada inleder rockakterna på Lollapalooza på Park Stage inför en hyfsad stor och väldigt engagerad publik.

Mother Mother är ett band som verkligen inte gått förbi min radar. För visso inom indie-rock-genren vilket jag kanske inte lyssna på jättemycket. Men när jag lyssnade in mig på dem inför deras första Sverige-spelning så är det verkligen ett band som skulle kunnat hamna i min skivback därhemma.

Bandet inledde lite lågmält, en lättare uppvärmning, för att därefter låt efter låt öka intensiteten tillsammans med de riktigt hängivna fans längst fram. Tidpunkten 14.45 första dagen är inte alltid optimalt då största delen av festivalens besökare inte ens kommit ännu. Men precis innan konserten drog igång flödade publiken fram till Park Stage och med de 45 minuter bandet fick på sig, skulle jag säga att ingen var direkt besviken.

Bandets frontman Ryan beskrev att de kände sig otroligt hedrade att få spela här i Stockholm, vilket även är bandets första besök i Sverige. Så klart mycket publikfrieri i mellansnacken, men det hör ju liksom till.

Under det förhållandevis korta setet lyckades de ändå visa upp sin breda musikalitet och en otroligt härligt groove i sitt sound. Det bjöds både på lite lugnare låtar, och låtar med fullt ställ. Vill helt klart se dem igen, fast då på en klubbscen. Jag fick helt klart mersmak för Mother Mother.

 


SKRIBENT & MOBILFOTO
: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
KONSERT: MOTHER MOTHER
ARENA: PARK STAGE / LOLLAPALOOZA STHLM 2022
DATUM: 2022-07-01
BÄSTA MINNET: Otroligt härlig start på den här festivalen och otroligt hängivna fans längst fram trots att bandet inte besökt Sverige tidigare.

Relaterade artiklar