Orden Ogan verkade ha makt över vädret från största scenen på Wacken

Futuristisk vilda västern power metal. Vilken röst killen har! Sebastian Levermann har lagt gitarren åt sidan och fokuserar enbart på sin sång och så bra han gör det! Sången låter kristallklar och det är en fröjd att lyssna på “Seeb”.

Gunman var medryckande och fylligt bombastisk. Deras maskot The Gunman (undertecknad vet inte ens om han har något namn) som byter skepnad efter varje album likt en viss Eddie) klev med bestämda steg ut på scenen och duellerade med Seeb. Seeb förlorade och backades upp utav feta eldslågor. Orden Ogan fokuserar på att skapa allsångs vänliga partier och medryckande melodier. Därför är det inte någon hypersnabb Power Metal utan något alla kan njuta utan att behöva vara insatt i genren. Lättsmält och underhållande. Orden Organ bildades redan 1996 men har först nu sent 2010-tal blivit omåttligt populära inom Power Metal scenen. De har dock inte hittat vägen till Sverige ännu. Deras musik låter ljust och glatt även om texterna är desto dystrare. Deras trallvänliga låtar synkroniserades med eldlågor (har alla band pyroteknik på wacken nu?).

Förra gången ösregnade det ner då de spelade Wacken 2016. Nu är det perfekt med lite moln och behaglig temperatur. Halvvägs in började det dock duggregna till låten Forlorn And Forsaken. Seeb var finurlig och bytte ut ordet “fade” i återkommande textraden “His Choise Is Fade Or Shine” till “Rain Or Shine”. Wackens slogan är Rain Or Shine! Märkligt nog slutade duggregnet när låten slutade. Solen sken igen. Precis som bandet. Vad de njöt av att stå på festivalens största scen denna lördag eftermiddag.

Snygga scenkläder förhöjer alltid upplevelsen. Axelvadden (vingblad) på sångaren var två huvud höga. Vad är det med dock med fenomenet att sångaren alltid skall se spexad ut när instrumentalisterna ser alldagliga ut? Har aldrig förstått det. Om någon eller några har speciella scenkläder och den andre inte har, då blir det som kompisen på en maskerad som kommer klädd helt vanligt och då inte passar in. Alltid en lustig känsla när alla inte går all-in. Spelinlevelsen var dock klanderfri. 


Skribent
: Stefan Vohnsen
Fotograf: Karolina Vohnsen
Event: Orden Ogan – Tyskland
Festival: Wacken Open Air
Datum: 2022-08-06
Bästa låt: F.E.V.E.R.
Bästa minne: Duellen mellan Gunman och Seeb
Speltid: 60 min

Setlist:
F.E.V.E.R.
In the Dawn of the AI
Sorrow Is Your Tale
Come With Me to the Other Side
Forlorn and Forsaken
Inferno
Heart of the Android
Gunman
Let the Fire Rain
The Things We Believe In
Fields Of Sorrow (Orchestral Version – Outro)

Relaterade artiklar