FUZZPROFILEN: Sean McVay från King Buffalo

Progressiva heavy psych-trion King Buffalo från Rochester, New York släppte den 5:e september sitt femte album Regenerator. Rockbladet ställde några frågor till frontmannen Sean McVay.

Att släppa tre högkvalitativa album på 15 månader är inget annat än imponerande. Jag är rätt säker på att mer tillgänglig tid inte är den enda förklaringen?
– Under pandemin fann vi oss själva med väldigt mycket tid. Vi började jamma och fick fram en hel del material som vi tyckte var spännande. Det hela slutade med tre olika albumkoncept.

Ni har tidigare pratat om olika inspelningsprocesser för den här “pandemi-trilogin” där The Burden Of Restlessness spelades in i Main Street Armory under flera sessioner mellan december 2020 och januari 2021 och Acheron live den 26:e april 2021 i Howe Caverns. Hur så inspelningsprocessen ut för Regenerator?
– Vi spelade in Regenerator i samma studio som The Burden Of Restlessness men använde olika inspelnings- och mikrofontekniker för att få ett annat sound. Regenerator har ett lite mer rått och nedstrippat sound.

Senast ni spelade här i Sverige var på Bomber Bar i Motala 2019. Tyvärr blev det inget Sverigestopp på årets Europaturné. När kommer vi få chansen att se er igen?
– Vi håller på att sätta planen för att komma tillbaka till Sverige och resten av Skandinavien under 2023. Vi ser fram emot att komma tillbaka och har mer nyheter på gång snart!

Ni verkar vara ganska bra på att blanda upp era setlists från kväll till kväll. Vem sätter ihop dem och är målet att varje gig ska ha en unik setlist?
– Jag skriver dem oftast och får sedan ett godkännande från de andra. Jag försöker få dem olika varje kväll för att hålla det fräscht och publiken engagerad. Vi vill inte att något fan ska tro att de har kommit till samma King Buffalo show två gånger.

Vad lyssnar du själv på för tillfället och har du några rekommendationer?
– Vi spelade på några festivaler tillsammans med ett band som heter Rotor under vår Europaturné i år.  Jag blev helt tagen så jag har gått igenom deras katalog.

Den förra gästen här i Fuzz-profilen var Frida Eurenius från Sprial Skies. Vad skulle du vilja hälsa till henne?
– Hej Frida Eurenius, mitt namn är Sean McVay och jag hoppas du mår bra!

 

SKRIBENT: Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)

BANDFAKTA – KING BUFFALO

MEDLEMMAR

Sean McVay – Guitar, Vocals, & Synth
Dan Reynolds – Bass & Synth
Scott Donaldson – Drums

DISCOGRAPHY

Demo (2013) – EP
STB Records Split (2015) – EP
Orion (2017)
Repeater (2018) – EP
Longing To Be The Mountain (2018)
Dead Star (2020) – EP
The Burden Of Restlessness (2021)
Acheron (2021)
Regenerator (2022)

 

Relaterade artiklar