GHOST IN PÅ BILBOARD HOT 100

Fotograf: Micke Eriksson

De svenska rockgiganterna Ghost är nu inne på den ärofyllda Billboard Hot 100 med låten ”Mary On A Cross” från 2019. Detta efter att en slowed down-version av låten trendat på TikTok under sommaren. Låten har varit topp 50 på Spotify i hela 26 länder med en peak på #31 på den globala Spotifylistan. ”Mary On A Cross” är skriven av Ghost frontman Tobias Forge tillsammans med svenska duon Vargas & Lagola. Fredag den 23 september avslutar bandet sin arenaturné i USA som har innehållit 20 stopp. 

Annons 

 

Grammyvinnande Ghost släppte den 11 mars i år sitt femte album vid namn ”Impera”. Albumet mottogs mycket väl av svensk och internationell press och publik. Albumet låg #1 i Sverige och #2 på Billboards albumlista. Albumet är producerat av Klas Åhlund och mixat av Andy Wallace (Nirvana, Slayer, Prince, Paul McCartney, Bruce Springsteen m.fl.) och bland låtskrivarna finns Jocke Berg, Peter Svensson, Max Grahn, Salem Al Fakir och Vincent Pontare. 
Ghost har släppt fem studioalbum och är just nu ett av världens största rockband. Deras tre senaste album har alla varit topp 10 på Billboard 200-albumlista. En topp 10-placering på Billboard 200 är något endast fyra svenska artister genom tiderna lyckats med tidigare (Abba, Ace of Base, Europe och Avicii). Ghost har också blivit belönade med tre svenska grammisar, en amerikansk Grammy och mottagit regeringens musikexportpris.

 

SKRIBENT: Cathrin Linné (cathrin.linne@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Micke Eriksson

 

Relaterade artiklar