Konserttips från KB i Malmö: Hellacopters och Ian Paice

KB i Malmö har gjort några grymma bokningar till vintern. Vad sägs om Hellacopters och Ian Paice?

Annons 

 

HELLACOPTERS

Utan Hellacopters hade den svenska rockmusiken varit fan så mycket tråkigare. Den 23 november är det legendariska rockbandet äntligen tillbaka på den legendariska rockscenen KB! Med sig har de The Datsuns, som tar sig hela vägen från hemlandet New Zealand för att leverera sin ösiga blandning av garagerock och sleaze.

Det slog gnistor om dessa oborstade vildar när de för första gången sammanstrålade i Stockholm 1994. De tände en glöd i hela rockvärlden. Plötsligt var rock’n’roll underhållande igen. Ingen kunde blunda för den nerv och kaxighet som fanns i låtar som ”(Gotta Get Some Action) Now!”. Det sjöd av liv. Hellacopters var äkta.

Det tog inte lång tid innan gruppen hyllades för sitt låtsnickeri och sina svettindränkta konserter. De spottade ur sig singlar som om det inte fanns någon morgondag. 1996 roffade de åt sig en Grammis för det underbart larmiga albumet ”Supershitty to the Max!”. Gruppens betydelse när det kommer till att ingjuta nytt blod i rockscenen kan inte överskattas.

Med albumen ”Payin’ the Dues” och ”Grande Rock” förfinade Hellacopters sitt hantverk. ”High Visibility”, det första albumet på storbolag, belönades med fantastiska recensioner. Skivan sålde guld, precis som uppföljaren ”By the Grace of God”. Med plattorna ”Rock & Roll is Dead” och ”Head off” visade kvintetten varför de är en vår tids mest inflytelserika akter.

År 2008, efter otaliga turnéer runt världen, fick Hellacopters soppatorsk. De drog sig temporärt tillbaka med väl uträttat förvärv. Det tog sin tid, men 2016 växlade de upp igen och återförenades med originalsättningen när sångaren och gitarristen Nicke Andersson, gitarristen Dregen, basisten Kenny Håkansson, keyboardisten Boba Fett och trummisen Robban Eriksson gjorde en unik spelning där de firade 20-årsjubileet av sitt banbrytande debutalbum. Vad som egentligen var menat som en engångshändelse gav snabbt mersmak.

Hellacopters är tillbaka med besked. De är mer väloljade än någonsin. Rock’n’roll är återigen underhållande, äkta och kaxig. Ordningen är därmed återställd.

IAN PAICE

Purpendicular, världens främsta Deep Purple-hyllningsband, återvänder till Sverige med den legendariska trummisen Ian Paice i spetsen. Det blir fem spelningar runtom i landet med premiär den 25 januari på KB i Malmö!

Ian Paice är det ikoniska 70-tals hårdrocksbandets trummis och grundmedlem som även medverkar med Purpendicular som sidoprojekt. Vi kan förvänta oss två timmar med alla Deep Purples klassiker såsom ”Child in Time”, ”Black Night”, ”Smoke on the Water”, ”Woman from Tokyo” och ”Hush”, såväl som nyskrivna låtar från Ian Paice och Purpendiculars första gemensamma album ”The Human Mechanic” som släpptes under 2022.

Purpendicular är lätt ett av världens främsta Deep Purple-hyllningsband. Det eminenta bandet formades 2007 och har hyllats inte bara av Ian Paice, utan även Deep Purple-medlemmar som Roger Glover, Ritchie Blackmore och Joe Lynn Turner. Med medlemmar som själva har gedigna meritlistor råder det ingen tvekan om att det är hög professionalitet och kvalitet när bandet står på scen!

Förutom KB i Malmö kommer de även besöka Stockholm, Göteborg, Västerås oh Uppsala.

Hela Turnéschemat:
25/1 KB Malmö
26/1 Trädgårn Göteborg
27/1 Katalin Uppsala
28/1 Västerås Konserthus
29/1 Slakktkyrkan Stockholm

På scen denna kväll:
IAN PAICE (Deep Purple, ex Whitesnake, Gary Moore) – Trummor
ROBBY THOMAS WALSH (Roger Glover, Joe Lynn Turner, Tony Carey) – Sång
NICK FYFFE Fyffe (Jamiroquai) – Bas
HERBERT BUCHER (Tony Carey) – Gitarr
CHRISTOPH KOGLER (Billy Sheehan) – Keyboard

Mer info och hur du köper biljetter finner du på KULTURBOLAGET.SE.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar