Bildgalleri: Porcupine Tree, Avicii Arena 2022-10-27

Det brittiska progrockbandet Porcupine Tree är tillbaka och gjorde en efterlängtad konsert på Avicii Arena den 27 oktober 2022. 

Annons 

 

Nya ”CLOSURE/CONTINUATION” är bandets första album på tolv år. Den efterlängtade skivan släpps i juni 2022 – därefter kom de till Stockholm för en stor konsert på Avicii Arena.

Porcupine Tree föddes som en idé hos gitarristen/sångaren Steven Wilson redan 1987. Där fick han utlopp för alla de musikaliska experiment som inte rymdes inom hans dåvarande synthprojekt. Under början av 90-talets utvecklingsprojekt till ett band och resten är ett centralt kapitel i den progressiva rockens historia.

Med visuellt storslagna konserter och helgjutna album som ”Stupid Dream” och ”Fear of a Blank Planet” har Porcupine Tree varit med och fört hela genren framåt. Vi fick äntligen pta del av fortsättningen, den 27 oktober hälsade Steven Wilson, Richard Barbieri och Gavin Harrison välkomna till Stockholm och Avicii Arena.

Fotograf: Jan Pieter Van Eerde

Relaterade artiklar