DEPECHE MODE KOMMER TILL SVERIGE – SLÄPPER NYTT ALBUM!

Depeche Mode, invalda i Rock & Roll Hall of Fame 2020, kunde vid en presskonferens i Berlin idag meddela att de kommer att släppa ett nytt album och ge sig ut på en världsturné 2023. The Memento Mori Tour kommer att ske i samband med bandets kommande 15:e studioalbum, “Memento Mori”, som släpps våren 2023. Den 23 maj kommer Depeche Mode äntligen till Friends Arena i Stockholm!

Annons 

 

Förra veckan avslöjade Dave Gahan och Martin Gore att den Live Nation-presenterade turnén kommer att starta med en begränsad serie av nordamerikanska arenadatum med start 23 mars, innan bandet beger sig till Europa för sin stadionturné. Dessa begränsade nordamerikanska datum kommer bland annat att besöka Madison Square Garden i New York, United Center i Chicago, Kia Forum i Los Angeles och Scotiabank Arena i Toronto. Bandet kommer sedan att fortsätta vidare till Europa med start 16 maj, med uppmärksammade stopp som Stade de France i Paris, Berlins Olympastadion, Milanos San Siro Stadium och Londons Twickenham Stadium.

För mer information om turnén och biljetter, besök depechemode.com.

Det här säger Martin Gore om kommande albumet “Memento Mori”:
“We started work on this project early in the pandemic, and its themes were directly inspired by that time. After Fletch’s passing, we decided to continue as we’re sure this is what he would have wanted, and that has really given the project an extra level of meaning.”

 

Dave Gahan fortsätter: “Fletch would have loved this album. We’re really looking forward to sharing it with you soon, and we can’t wait to present it to you live at the shows next year.”

Memento Mori Tour kommer att bli Depeche Modes 19:e turné och deras första på över fem år. Bandets senaste, Global Spirit Tour från 2017-2018, blev deras längsta hittills och en av årets mest inkomstbringande turnéer där bandet spelade för mer än 3 miljoner fans på 130 konserter i Europa och Nordamerika.

“Memento Mori” är bandets 15:e studioalbum och uppföljaren till 2017 års kritikerrosade “Spirit”, som nådde #1 i 11 länder och placerades i topp 5 i 20 andra. “Memento Mori” kommer att släppas över hela världen våren 2023 via Columbia Records.

Efter att sålt mer än 100 miljoner skivor och spelat för mer än 35 miljoner fans över hela världen, är Depeche Mode ständigt utvecklande och en inflytelserik musikalisk kraft. En outplånlig inspiration för både fans, kritiker och artister. Depeche Mode fortsätter att gå framåt, med albumet “Memento Mori” och turnén som representerar starten av det nya kapitlet i ett ojämförligt och pågående arv.

Datum 2023
23 maj – Friends Arena, Stockholm

Biljetter
Biljetter släpptes måndagen den 10 oktober via LiveNation.se.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar