ERADIKATED ÖPPNAR FÖR ANVIL PÅ SAMTLIGA TURNÉDATUM I NORDEN

Eradikated fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Efter en sommar med hyllade spelningar på bland annat Malmöfestivalen och by:Larm i Oslo står det nu klart att de kommer öppna för legendarerna Anvil på deras Impact Tour 2022. Eradikated kommer medverka på samtliga sex turnédatum i Norden med start i Oslo den 24 oktober.

ERADIKATED – FRAMTIDEN INOM THRASH METAL
Eradikated är en vidareutveckling av bandet The Generations Army, som länge varit ett av Sveriges hetaste unga metalband. Bland annat fick de betyget 9 av 10 i Sweden Rock Magazine när de spelade på Sweden Rock Festival 2019, då endast 17–19 år gamla. Sedan 2021 heter de Eradikated och den första spelningen under nya namnet var som support till The Haunted. Begreppet ”mjukstart” lämnar vi åt andra. Sedan dess har de varit ute och spelat så mycket de kunnat och i somras gjorde de bland annat dundersuccé på Malmöfestivalen med knökfullt framför Rock Stage. 

Eradikated var också nyligen enda svenska hårdrock-/metalbandet som fick äran att spela på by:Larm i Oslo. Detta är Nordens största festival, främst för musikbranschfolk, där bokarna väljer ut de mest lovande akterna inom alla tänkbara genrer och stilar. En representant från Live Nation UK/Download Festival delade under spelningen en story på Instagram där han kallade Eradikated ”one of the best thrash bands I’ve seen in years”. Vi säger inte emot.

Planen framåt att fortsätta turnera så mycket det bara går och ett fullängdsalbum kommer att släppas så fort de sista detaljerna är på plats. Detta är med andra ord ett band du bör hålla koll på om du är minsta intresserad av hårdrock och metal.  

ANVIL – IMPACT TOUR 2022
Anvil bildades redan 1978 i Kanada och rönte stora framgångar med sin klassiska heavy metal under 80-talet, men därefter gick det trögare. Bandet gav dock aldrig upp och skam den som ger sig. 2009 gick de från att ha blivit ett litet kultband till att åter bli ett stort världsband, detta efter att dokumentärfilmen Anvil! The story of Anvilhaft premiär. Denna film visade hur hård och skoningslös musikbranschen ibland kan vara, men befäste också Anvil som ett av de hårdast arbetande banden inom rockscenen. Nu är de ute på den omfattande världsturnén Impact Tour 2022 efter att i våras ha släppt sitt nittonde studioalbum Impact is Imminent genom AFM Records. Har du inte sett Anvil live innan, så missa inte chansen. De bjuder verkligen på en grym show du sent ska glömma.

DATUM FÖR ANVIL ”IMPACT TOUR 2022” MED ERADIKATED SOM SUPPORT: 

24 oktober: John Dee – Oslo (NO)
26 oktober: Frimis Salonger – Örebro (SE)
27 oktober: Slaktkyrkan – Stockholm (SE)
28 oktober: Valand – Göteborg (SE)
29 oktober: KB – Malmö (SE)
31 oktober: Pumpehuset – Köpenhamn (DK)

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar