JOE BONAMASSA GER TVÅ KONSERTER I SVERIGE

Bluesrockstjärnan Joe Bonamassa är en av de mest hyllade musikerna och gitarristerna idag. En trefaldig Grammy-nominerad artist som med albumet “Time Clocks” nådde sitt 25:e topplistade album på Billboards Blues lista. Nästa år ger han två konserter i Sverige – 24 april på Avicii Arena i Stockholm och 25 april på Partille Arena i Göteborg!

Joe Bonamassa är en av de mest hyllade och prisbelönta bluesrockgitarristerna och han klassas redan nu, i 40 årsåldern, av många som en levande legend med hans häpnadsväckande musikkatalog. Totalt har Bonamassa över 40 album med studio- och liveinspelningar, samarbetsalbum med bluessensationen Beth Hart och hans sidoprojekt Black Country Communion och Rock Candy Funk Party.

Bonamassa öppnade för B.B. King redan som 12-åring och har sedan dess spelat tillsammans med artister som Eric Clapton, Stephen Stills, John Lee Hooker, Warren Haynes, Steve Winwood, Peter Frampton och Buddy Guy, för att bara nämna några.

Guitar World beskriver Bonamassa som “arguably the world’s biggest blues guitarist” och under hela hans omfattande karriär har han varit känd för att våga ta risker och ge sig in på okänt territorium. Men nu har han hittat ytterligare ett sätt att överraska sina fans och musikälskare. Hans senaste studio album “Time Clock” släpptes för ett år sedan och markerar hans mest råa, rockiga album hittills. Med albumet återupptäcker Bonamassa en ny topp med hjärtligt låtskrivande och en oöverträffad Bluesrock-förmåga.

 

Datum 2023
24 april – Avicii Arena, Stockholm
25 april – Partille Arena, Göteborg

Biljetter
Biljetter släpps på torsdag den 13 oktober klockan 10:00 via LiveNation.se.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar