The Abyss Festival i Göteborg är tillbaka med full kraft

Nu är den äntligen tillbaka, Göteborgs egna underground festival “The Abyss Festival”. Bakom arrangemanget står en av Sveriges mest hängivna traditionella heavy metal barer med det inte så oväntade namnet “The Abyss”. Efter att ha fått ställa in festivalen ett par gånger på grund av hinder i och med pandemin har man nu laddat ordentligt med inte mindre än 17 akter varav bland annat band som Razor, Whiplash och Flames dessutom för allra första gången kommer köra sina old school set i Sverige. The Abyss Festival 2022 går av stapeln 4-5 november i Göteborg Filmstudios.

Årets evenemang blir den tredje festivalen i ordningen som The Abyss arrangerar och det är ett årligt återkommande evenemang där man satsar på att ge alla inbitna fans av metel-underground årets upplevelse. På festivalens 2 scener kommer publiken få njuta av inte mindre än 17 akter och dessutom finns försäljare och professionella tatuerare på plats för den riktiga festivalkänslan.

Annons 

 

Årets lineup har valts ut i enlighet med The Abyss uppdrag att bevara och visa upp de bästa banden i den globala undergroundscenen och alla band har valts ut för att de representerar heavy metals tidlösa värden genom årtiondena.

“Eftersom vi har ställts inför många hinder under de senaste åren är årets festival, som alltså bara är det tredje i ordningen, fortfarande mycket i sin linda. Därför är det en ännu större ära att få dela denna erfarenhet med band som vi respekterar och beundrar”, hälsar Maya själv som är en av de drivande krafterna bakom både The Abyss och The Abyss Festival 2022.

Årets line up 2022: Triumph of Death (Hellhammer), Nifelheim, Watain, Whiplash, Razor, Samael (Old School Set), Mortuary Drape, RAM, Gehennah, Flames, Dark Quartarer, Marquise de Sade, Obliteration, Natur, Sacreligia, Vircolac och Lethal Steel.
 
Åldersgräns 18+ och barn från 13 år är välkomna i sällskap av förälder.
Notera att giltigt Id-kort är ett krav.
 
Välkomna till The Abyss Festival 2022, 4-5 november!
 
FESTIVALFAKTA
The Abyss Festival 2022
Arena: Göteborg Film Studios
Datum: 4-5 november
 
 
 

Relaterade artiklar