THE HU kommer till Sverige för två konserter i Stockholm och Göteborg

The HU kom från ingenstans och blev en av årets mest otippade virala succéer 2018. Sedan dess har de toppat Billboardlistan, spelat på storfestivalen Coachella och tilldelats den högsta utmärkelsen – Order of Genghis Khan – hemma i Mongoliet. Av bara farten har de dessutom gjort tre utsålda succékonserter i Sverige. I höst återvänder Mongoliets största rockexport till Sverige för två spelningar i Stockholm och Göteborg.

The HU bildades i Mongoliets huvudstad Ulaanbaatar 2016. Beväpnade med traditionella mongoliska instrument som Morin Khuur (tvåsträngad hästhuvudfiol), Tovshuur (mongolisk gitarr) samt Tumur Khuur (mungiga), och vägledda av tung strupsång låter de dåtiden möta nutid. Hos The HU korsas Mongoliets kulturarv med västerländsk rock och heavy metal. Själva kallar de resultatet för Hunnu Rock. Men egentligen handlar det om något så enkelt som en musikalisk käftsmäll, som det är omöjligt att värja sig för.

Efter de två virala supersinglarna ”Wolf Totem” och ”Yuve Yuve Yu” albumdebuterade The HU 2019 med skivan ”The Gereg”, som bland annat hyllades stort av oss på Rockbladet. Därefter har de fortsatt att rada upp starka låtsläpp, inklusive en mardrömsmörk version av Metallicas ”Sad But True”.

Nu är The HU aktuella med den nysläppta skivan ”Rumble Of Thunder”. Beväpnade med den kommer de nu till Sverige för dubbla konserter och vi får på nytt chansen att se ett av världens just nu mest intressanta och gränsöverskridande rockband live!

SPELNINGAR I SVERIGE

ARENAN, STOCKHOLM | 28 OKTOBER
GOTHENBURG FILM STUDIOS, GÖTEBORG | 29 oktober

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

Relaterade artiklar