FUZZPROFILEN: Inför Fuzz Festival #3 – Tommi Holappa från Dozer och Greenleaf

Truckfighters tredje Fuzz Festival närmar sig med stormsteg. 9-10 december spelar 14 band på Debaser Strand och Bar Brooklyn. Vi ställde några frågor till gitarristen och låtskrivaren Tommi Holappa som lirar med både Dozer och Greenleaf under festivalen. 

Dozer är äntligen tillbaka med ny musik. Det ska ju komma ett nytt album nästa år, vilket blir det första sedan Beyond Colossal 2008. Innebär det här att ni kommer turnera mer frekvent igen?
– Vi kommer helt klart att spela mer när nya plattan är ute men jag vet inte om det blir några längre turnéer. Vi börjar lite lagom, sedan får vi se vad som händer.

Är plattan helt färdig och kan du berätta något mer om den redan nu?
– Den är helt färdig och skickad till skivbolaget, så nu är det upp till dem och förhoppningsvis få ut den innan nästa sommar. Det är totalt 7 låtar med en jävla massa energi och tunggung och vill man ha ett smakprov så tycker jag man skaffa sig en Fuzz Festival-biljett, haha.

Du spelar med Dozer på Debasers scen under fredagen och med Greenleaf på samma scen och samma tid på lördagen. Vad skulle du säga är den största skillnaden att spela live med de här två banden?
– Den största skillnaden är nog att med Greenleaf kör vi lite mer med ”glimten i ögat”-vibb live, det är lite mer fest och ha kul med publiken medans med Dozer är det lite mer seriösa miner och ”köra över publiken” med ett ångvält-vibb, hahaha.

Kommer Arvid Hällagård få sällskap vid mikrofonen under någon låt nu när två av Greenleafs tidigare sångare, Oscar Cedermalm (Truckfighters och Firestone) och Fredrik Nordin (Dozer), finns på plats?
 – Ingenting planerat just nu men det är ju en stund kvar till Fuzz Festivalen så man vet aldrig.

Vad lyssnar du själv på just nu och har du något speciellt band eller artist du vill rekommendera?
– Lyssnar på väldig mycket olika musikstilar men om man ska hålla sig till stoner-genren så kan jag varmt rekommendera Slomosa från Norge; bra låtar, bra melodier och roliga att dricka öl med!

I förra Fuzzprofilen hade vi med Astroqueen. Vad skulle du vilja hälsa till dem? 
– Hej Astroqueen! Ska bli kul och se er på Fuzz Festivalen, det var typ 23 år sedan jag såg er live senast. Fan vad gamla vi har blivit!

Biljetter till Fuzz Festival #3

Spelschema fredag och lördag

SKRIBENT: Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)
FOTON: Pressbild från Nuclear Blast (Greenleaf) och bandets egna (Dozer)

 

Relaterade artiklar