IKONISKA MARSHALL LANSERAR PREMIUMGIN I FLASKA INSPIRERAD AV GITARRFÖRSTÄRKARE 

 Live Brands Factory AB lanserar nu Marshall London Dry Gin som har producerats av svenska Agitator. Drycken håller högsta kvalitet och är förpackad i en unik flaska, inspirerad av Marshalls ikoniska gitarrförstärkare. Målsättningen är att produkten ska tilltala allt ifrån musikentusiaster till erkända dryckeskonnässörer. Säljstart den 30 november. 

 Marshall London Dry Gin är utvecklad helt från grunden där Live Brands Factory AB stått för design, koncept och utförande. Ginen är tillverkad av svenska Agitator – en innovativ och högteknologisk producent med full förståelse och respekt för varumärket och dess historia. Såväl smak som kvalitet och design går i linje med Marshalls vision och ska stå emot tidens tand, precis som deras gitarrförstärkare gjort sedan 1962. ”Att vara involverad i skapandet av ginen har varit ett givande projekt att vara delaktig i. Ginen i sig håller högsta kvalitet och är hållbart producerad, samtidigt som förpackningen är en blinkning till våra ikoniska gitarrförstärkare. Det gör oss stolta över att denna produkt bär Marshall-namnet” säger Alex Coombes, Joint Managing Director på Marshall i England. 

Ett faktum är att ginförsäljningen i Sverige ökade med hela 75% mellan 2018 och 2021, vilket i volym innebär att det såldes 2,8 miljoner liter gin under 2021 (källa: Systembolaget). 

Om du tillhör en av alla de människor som uppskattar just gin så är det ingen vild gissning att Marshall London Dry Gin kommer att falla dig i smaken. “Det har varit ett inspirerande uppdrag att bidra till receptet och att få förstärka denna snygga gin med ytterligare några watt av enbär och koriander. Tonerna av grape och korianderfrö lirar väl ihop med enbären och gör sig lika bra i en Gin & Tonic med lime och citrongräs, som i en krispig Dry Martini.”säger den erkända ginförfattaren Örjan Westerlund, som alltså varit delaktig i processen kring Marshall London Dry Gins smakprofil. 

Under hela utvecklingsarbetet har målet varit att denna produkt ska tilltala de mest kräsna dryckeskonnässörerna och finsmakarna. Marshall London Dry Gin har därför genomgått åtskilliga tester, då en central aspekt när det kommer till starksprit är att den måste vara lika god att avnjuta i sin rena form som i en drink. 

”Jag är så otroligt glad att vara en del av Live Brands Factory. Extra kul är det att dessutom få arbeta med internationellt starka varumärken. Marshall London Dry Gin kommer att tilltala en väldigt bred målgrupp och därmed nå både befintliga och nya ginfantaster” säger Sari H Wilholm, Client and Brand Manager på Live Brands Factory AB

FAKTA: MARSHALL LONDON DRY GIN
Artikelnummer Systembolaget: 5682101
Alkoholhalt: 43 %
Producent: Agitator Whiskymakare AB

FAKTA: MARSHALL Marshall är ett av de där unika varumärkena som stadigt stått emot tidens tand. Företaget som grundades i Storbritannien redan 1962 är idag älskat av musikälskare och artister över hela världen. Allt började med produktion av gitarrförstärkare som genom åren har format musikhistorien på många sätt. Alla som någon gång varit på en konsert har högst troligen sett någon form av förstärkare eller högtalare på scen med Marshalls distinkta vita logo. Idag har Marshall dessutom blivit ett trendsättande varumärke med flertalet livsstilsprodukter i portföljen. 

FAKTA: LIVE BRANDS FACTORY AB 

Live Brands Factory AB är ett bolag med siktet inställt på den globala marknaden. Bolaget drivs av sex namnkunniga profiler inom dryckes-och livemusikbranschen. Affärsidén är enkelt uttryckt att smaksätta välkända varumärken. Inom Live Brands Factory AB finns alla resurser att lansera ett brett spann av attraktiva produkter då bolaget har rätt nätverk, kompetens, kapacitet och kunskap att ta fram i stort sett allt som rör livsmedel och dryck. 

Relaterade artiklar