Martin Rubashov släpper ny musikvideo till Nattlandet

Martin Rubashov släpper en ny fantastisk animerad video till den sista låten “Nattlandet” på det senaste albumet “Members of the Green Phlox”. Videon kommer att släpptes igår den 24 november via Despotz Records YouTube-kanal. 

Annons 

 

Annons 

 

Martin om den nya musikvideon:
“Nattlandet är en väldigt speciell låt för mig och jag kände när jag skrev den att jag ville göra något annorlunda. Den fick bli så lång som den ville bli och jag valde att sjunga den på svenska. Den är drömsk på sitt sätt och jag tycker att videon speglar det på ett utmärkt sätt.”

Med karaktäristiska kombinationer av folktoner, akustiska gitarrer och en sångröst som är både sträv och skör på samma gång, målar Martin Rubashov upp bilder för lyssnaren av att vara en sökande vandrare djupt inne i de Hälsingländska skogarna. På avstånd faller solen in genom tallarna och ger varma kontraster mot de mörka trädstammarna. Marken är täckt av kall lerig mossa och daggen ligger som blank rök över lingonris och rotvältor. Du hör något som knastrar inne i dunklet. Ögon iakttar dig vaksamt från trädkronorna och genom den lätta morgondimman anar du någon eller något skymta förbi. Miljön är tidlös, vi skulle lika gärna befinna oss i en värld långt före vår tideräkning som i en dov framtids dystopi med skimrande strimmor av hoppfullhet inflätade som guldtråd i den mörka väven.

Stora träd, massiva berg och djupa vatten är några av de faktorer som gång på gång lockar Martin Rubashov ut i skogen. Den påtagliga medvetenheten om att vara en mycket liten del av någonting större hjälper honom att hålla sig nära känslan av vad som egentligen är verkligt och äkta. 2018, släppte Rubashov sitt senaste album ‘The Nature Script’ som följdes upp med den gamla folksången ‘Hårga’ förra året. Den 11 december 2020 släppte Martin Rubashov singeln ‘Lights of July‘ som gästades utav Jonas Renkse (Katatonia), singeln följdes upp av singlarna ‘Goblin’ (24 sept) och ‘Pillars’ (feat Sofia Westlin) (12 nov). 

Albumet släpptes den 21 januari 2022 och är Martin Rubashov fjärde album ‘Members of the Green Phlox‘. Albumet är akustiskt och drömlikt med naturens ljud, vävt in i ljudbilden. Martin Rubashov beskriver albumet: “Jag började spela in skivan när pandemin drog igång och jag började helt själv. Jag visste inte alls åt vilket håll det skulle luta åt, musikmässigt, men jag kände att jag ville använda mig av människor och deras talang ändå, även om vi inte kunde ses i samma studio. Mina föräldrar har haft en servis hemma i flera år som heter ‘Grön Flox’ och jag kände så starkt att jag skulle vilja sätta mig i skogen med musikerna som är med på skivan och dricka kaffe i just den servisen. Låtarna är en längtan kring naturen. Tankarna kring en längtan, om minnen och om att våra det man har. Jakten kring att fånga något som du egentligen inte vet om att du behöver och att jakten ibland leder dig tillbaka till dig själv och ditt rätta element.”

Martin fortsätter: “Känslan av att landa på en kall men inspirerande och uppmuntrande värld, inne i en varm tallskog. Jag kommer att använda min tolv-strängade gitarr mycket mer och jag har skrivit merparten av materialet, jag har forfarande inte lämnat skogen och jag kommer att stanna här när det gäller min musik. Jag vill bredda min vy mer. Bygga ljud för att koppla ihop låtarna och spela in mer av naturen för att knyta det till texterna som äger rum här.”

LÄNKAR

Facebook: https://www.facebook.com/martinrubashov 
Instagram: https://www.instagram.com/martinrubashov/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1x21ZYs20eBvuRaZEIQd7D
Bandcamp: https://martinrubashov.bandcamp.com/

Relaterade artiklar