Satan Takes A Holiday har släppt en ny singel “All Nighter

Satan Takes A Holiday serverar en fantastisk bit electro-driven rock’n’roll på sin nya singel “All Nighter”, som släpps torsdagen den 24 november. “All Nighter” är uppföljaren till deras kraftfulla och personliga förra singel “Feel My Love”, och skapades tillsammans med den uppskattade producenten Johan Gustafsson (The Hives, Randy) och göstas av bl.a den albumaktuella drottningen av electro-clash; EMMON.

Annons 

 

Satan Takes A Holiday har legat på hög rotation på Bandit Rock med senaste singeln ‘Feel My Love’ senaste månaderna. Tidigare i karriären har de uppmärksammats av bl.a radiostationer som BBC 6 Music av självaste Iggy Pop och flertalet adderingar på P3, omskrivits av press såsom Classic Rock/Louder SoundGhost Cult MagazineRock Hard etc. Som ett av Sveriges bästa liveband har dem turnérat landet runt flera varv och även delat scén med legender såsom Kiss, the SonicsMustaschJuliette LewisBackyard Babies och Imperial State Electric.

Ett passande soundtrack när vintermörkret nu är över oss. “All Nighter” kommer säkerligen att fängsla de lyssnare som är väl bekanta med midnattstimmarna, och inbjudande locka med dem att gå med Satan Takes A Holiday in nattens mystiska dimma. Fred Burman kommenterar: “All Nighter är ett förföriskt groove om påträngande röster, kvardröjande spöken och sömnlösa nätter.”

Han fortsätter: “Vi letade vida omkring efter den där andra rösten för att knyta an till textens teman och när den svenska electro-drottningen Emmon föreslogs till oss hoppade vi på detta enormt spännande samarbetet.  Vår vision för personligheten och soundet för den här låten krävde sin nivå av ingenjörsskicklighet och den meritlista Johan Gustafsson (the Hives/Randy) har visat upp under hela sin karriär med framgångsrika inspelningar av Sahara Hotnights, Fireside och Viagra Boys. Den går från en cool retro-synth-slinga till en explosiv och massiv rockrefräng och tillbaka igen och vi är mycket nöjda med hans arbete med det här albumet och med den här låten i synnerhet.”

Förra månaden tillkännagav Satan Takes A Holiday detaljer om deras kommande album “Satanism” som ska släppas våren 2023 på svenska skivbolaget Despotz Records. De svenska ståndarna begav sig in i den vördade Studio Ingrid med Johan Gustafsonn (The Hives, Randy) och mångårig samarbetspartner Alexander Idfalk för att återuppliva lågorna bakom sin mix av rock’n’roll och 60-talsgarage med sin kärlek till mörk samtida pop.

“All Nighter” och “Feel My Love” kommer båda dyka upp på albumet “Satanism” – uppföljaren till 2019:s “A New Sensation“-album och 2017:s album “Aliens“, som båda såg bandet ta stora kliv framåt och även satte synch-placeringar med singlarna “Set Me On Fire” (känd från Netflix-serien Lucifer) och “The Beat” (på Fox-serien Gotham). Släppen av dessa album fick Spotify-stöd i form av spellisteplaceringar på All New Rock, New Noise, Rock Rotation, The Rock List, Most Wanted Rock och New Music Friday.

“Satanism” är bandets mest uppenbara och gripande album hittills, som behandlar ämnen som sorg, sömnlösa nätter, föräldraskap, våldsamma konfrontationer och slutliga uppgörelser samtidigt som de bjuder in dig till dans, upplopp och att reflektera. Det är helt enkelt, Satan Takes a Holiday destillerad till sin renaste form, vilket gör det till ett jäkla soundtrack. På det nya albumet får artister som Emmon, (Patrik) Von ArfveAndreas Hourdakis och David Parkhoppa ombord och hänga med Satan Takes A Holiday på denna galna nya resa.

MER OM Satan Takes A Holiday
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter
www.satantakesaholiday.com

“Satanism”- låtlista:
Follow Me To The Desert 
All Nighter 
Feel My Love
FBL MND
Sky And Me 
You You You
No Friends In High Places
The Sound I Like
Make A Boy A Man
Traps!
I Am Become 
Island Is Man 

Relaterade artiklar