SLIPKNOT headline:ar en av dagarna på COPENHELL

SLIPKNOT, HALESTORM, ZEAL & ARDOR, SATURNUS, SKYND, TOUCHÉ AMORÉ, IOTUNN, GAEREA and LAMENTARI ansluter sig till DEF LEPPARD, MÖTLEY CRÜE, PARKWAY DRIVE, ARCHITECTS, MESHUGGAH, CLUTCH som redan är klara för nästa års upplaga av COPENHELL.

De maskerade galningarna från SLIPKNOT återvänder till COPENHELL efter deras väl mottagna sjunde studioalbum, ‘The End, So Far’. Alla som har upplevt detta band live vet hur smittande atmosfären är! Den noggrant iscensatta galenskapen som utspelar sig när bandet piskar deras “maggot”-fanbas till en frenesi är vild och berusande, och deras vansinniga och oförutsägbara musik sveper upp alla. Bandet raserade COPENHELLs huvudscen fullständigt med en otroligt mäktig konsert 2019, och vi är stolta över att välkomna en av de största aktuella metallåtarna tillbaka till festivalen 2023!

HALESTORM kom ut ur coronapandemins skugga med revansch med deras framstående vårsläpp ‘Back From The Dead’ från 2022, som mest låter som att de gick hela vägen ner till helvetets lägsta våningar och återvände. Bandets insisterande och gripande rock har fått en ännu hårdare kant och tillsammans med de häftiga beatsen och skarpa riffen förmedlar Lzzy Hales majestätiska sång ett utomjordiskt raseri som vi ser fram emot att uppleva live på COPENHELL när de återvänder till festivalen.

ZEAL & ARDOR var ursprungligen resultatet av en våga riktad mot frontmannen och hjärnan Manuel Gagneux, men förvandlades till ett helt unikt konstnärligt projekt över tre albumsläpp som kombinerar afroamerikansk spirituals med black metal i en aldrig tidigare skådad musikalisk crossover som är inspirerad av allt från södra bluesrock till industri. Det är demonisk och nyskapande musik som kräver något av sina lyssnare – och ger tiofaldigt tillbaka! Manuel Gagneux skrev och spelade in musiken till den stämningsfulla lanseringen av COPENHELL 2023.

SATURNUS är en sann institution på den danska metalscenen, som har skapat enorm respekt kring sig själva och deras behärskning av doom metal-genren genom mer än 30 år. Deras musik är stämningsfull och dyster och väcker intensiva känslor av melankoli och ensamhet. Det är långsamt, dröjande och tungt – och djävulskt musikaliskt!

Den australiensiska outfiten SKYND tar oss in i ett helt nytt hörn av rockgenren med sitt mörka estetiska, tunga elektroindustriella sound och true crime-inspirerade texter. De spelar hypermodern horrorcore-chockrock med tunga beats, galna elektroniska sångeffekter och catchy fraser som kretsar kring hemska brott och tvingar oss att tänka på dem. En konsert som kommer att göra ont på rätt sätt.

Los Angeles-kvintetten TOUCHÉ AMORÉ spelar intensiv och extremt känslomässig post-hardcore. Frontmannen Jeremy Bolms mångsidiga screamo-sång bär den hektiska, punkade musiken långt över scenkanten och når in i publikens hjärtan med ett lyriskt universum fokuserat på relaterbara teman om sorg och förlust.

Den nya danska kvintetten IOTUNN är en genrebastard som spelar progressiv kosmisk power metal med inslag av både death, thrash och black metal. Det är grandios musik med en bred palett av inspirationskällor som följer ett stramt och melodiskt koncept på hög teknisk nivå.

Det nya portugisiska black metal-bandet GAEREA har kanske bara två släpp bakom sig än så länge, men dess iskalla kakofoniska brusmardröm har redan hyllats av flera åskådare som någon av den bästa musiken från den nya generationen inom genren. Vi kommer inte bli förvånade om portarna till helvetet faktiskt öppnar sig i Köpenhamn under denna konsert…

På nästan nolltid har LAMENTARI etablerat sig mycket övertygande på den danska metlscenen med sin symfoniska black metal. Tänk att Behemoth möter Rachmaninov, och du har det monumentala och passionerat arga soundet som kommer att krossa det här bandets publik. Bandet har gjort imponerande framträdanden på både COPENHELL Metal Cruise och When COPENHELL Freezes Over – och vi ser fram emot att välkomna de hutklädda kultisterna till COPENHELL 2023!

Biljett och alla info hittar du så klart på COPENHELL.DK.

Den totala listan över tillkännagivna COPENHELL 2023-band hittills:

DEF LEPPARD, MÖTLEY CRÜE, SLIPKNOT, PARKWAY DRIVE, ARCHITECTS, MESHUGGAH, HALESTORM, CLUTCH, KELLERMENSCH, ZEAL & ARDOR, FEVER 333, SJUKT PÅ ALLT, CABAL, FISHBONE DE, ANGNAUSPAUS, ANGNAUSPASIX, ANGNAUSPA, MALEN MØL, SKYND, TOUCHÉ AMORÉ, ANSTÄLLD FÖR ATT SERVE, GREEN LUNG, IOTUNN, UNDERGANG, GAEREA, NERVOSA, HERIOT, LAMENTARI, DEFACING GOD, ANGELUS APATRIDA, SPEED, HALIPHRON

Relaterade artiklar