Thundermother-sångerskan Guernica Mancini ger ut första solo-singeln INCEPTION

INCEPTION är den första solosingeln från svenska rocksångerskan Guernica Mancini (sångare i Thundermother) och finns nu tillgänglig på samtliga plattformar och släpps via Golden Robot Records.

Annons 

 

Efter att ha skapat en framgångsrik karriär vid rodret för Thundermother, med över 300 000 lyssnare varje månad och miljontals streams, har Guernica arbetat på ett soloprojekt som bara kan beskrivas som en häpnadsväckande blandning av rock och pop.

“Inception” leker med tanken på en återfödelse; en plats i tiden där du måste resa dig upp, damma av dig och resa dig ur askan utan begränsningar. Det är en låt som passar en fighter så det var bara vettigt att svenskan Linn Sandström premiärvisade låten för Guernica vid WBA Intercontinental Title fight i slutet av förra månaden.

Efter att redan ha vunnit ett WBC Australasia och WBA Asia Boxing Championship valde Linn “Inception” som låten att debutera med i Storbritanniens huvudevenemang i York Hall – vilket ledde till en enhällig vinst och ett tredje titelbälte.

“Inception” är precis det; den hårda grunden för vad som komma skall för Guernica Mancini.

OM GUERNICA MANCINI

Guernica Mancini är en av världens bästa kvinnliga rocksångare från Sverige.

Musik har alltid varit en stor del av hennes liv, från barndomen i en kyrkokör till att hon bildade sitt första band vid 14 års ålder.

2007 anmälde sig Guernica till det prestigefyllda Musicians Institute i Los Angeles, Kalifornien, där hon vann en låtskrivartävling. Detta fick henne att spela in med den berömda musikproducenten Darryl Swann, som har arbetat med akter som Black-Eyed Peas, John Frusciante och Macy Gray, bara för att nämna några.

Under sin tid på Musicians Institute bildade hon det helt kvinnliga bandet Inglourious, och uppträdde på musikställen i LA såväl som Las Vegas, inklusive House of Blues, Hard Rock Café, The Key Club och The Roxy.

2010 slog Mancini sig ihop med Jeff Young (tidigare medlem av Megadeth) som sångare för hans band Souls On 11.

Efter 5 år i LA flyttade Guernica tillbaka till Sverige och bildade sitt eget band The Royal Ruckus. De följande 4 åren spelade bandet i hela Sverige och turnerade runt i Europa.

2017 gav Guernica möjlighet att provspela för det svenska allkvinnliga rockbandet Thundermother, där hon sedan dess blivit sångerska.

Mancini har varit huvudsångare på de tre senaste Thundermother-albumen och var låtskrivare i de senaste. De har turnerat över hela världen, spelat massiva festivaler som Wacken, Sweden Rock Festival, Alcatraz, Exit Festival och Reload Festival. De medverkade också på The Kiss Cruise, Full Metal Cruise och stöttade The Dead Diasis, Backyard Babies och Rose Tattoo.

Thundermother är överlägset ett av de hårdast arbetande banden som turnerar flitigt i världen och Guernica är rösten till denna åskmaskin! 2020 gick hon med Hank Von Hell på sin singel ‘Crown’ från hans album Dead. År 2021 bad bandet King Zebra, som också skrevs på Golden Robot Records metalletikett Crusader Records, Guernica att gå med på deras låt “Wall of confusion”.

“Att få göra något kreativt som är helt mitt eget är något som jag har längtat efter att göra sedan jag var en väldigt ung tjej. Det är läskigt men samtidigt så spännande och roligt! Jag känner mig väldigt lyckligt lottad över att ha fått den här möjligheten. Mer än något annat känner jag mig så glad över att mina bandkamrater i Thundermother verkligen stöttar och är glada för mig. Så låt nu Guernicas soloarv börja.” – Guernica Mancini

Relaterade artiklar