ZEAL & ARDOR SPELAR i GÖTEBORG OCH STOCKHOLM NÄSTA VECKA

Schweiz-Amerikanska avantgarde-metalbandet Zeal & Ardor, ledda av Manuel Gagneux, kommer till Stockholm och Göteborg nästa vecka! Bandet som är högaktuella med det självbetitlade tredje albumet kommer till Debaser Strand i Stockholm 28 november och Pustervik i Göteborg 29 november 2022.

Annons 

 

Annons 

 

“what if American slaves had embraced Satan instead of Jesus?”
Ja ur den frågan bildades Zeal & Ardor, enligt grundaren och sångaren Manuel Gagneux. Det nya albumet fortsätter på samma spår, som Gagneux själv säger:

“— Lyrically, it’s a continuation of the alternate history narrative we have going on—what if American slaves had turned to Satan instead of God?—Where Devil Is Fine was about life in captivity and Stranger Fruit was about the escape this record is about the many things that come after. Being on the run, clandestine ruminations and grand plan.”


Zeal & Ardor kom till efter att Manuel Gagneux frågade på internetforumet 4Chan om en utmaning – där han skulle skapa musik utifrån två musikstilar som möts. Resultatet blev projektet Zeal & Ardor – som blandar allt från black metal till soulmusik, i något som är alldeles unikt.

Nu ser vi fram emot att se Manuel Gagneuxs hyperintressanta och nyskapande metalprojekt i Sverige för två konserter!

Datum 2022
28 november – Debaser Strand, Stockholm
29 november – Pustervik, Göteborg

Biljetter
Biljetter köps via LiveNation.se.

Relaterade artiklar