Deep Purple, Europe, Airbourne, Skid Row med flera klara för Sweden Rock Festival 2023

Lagom till jul kan Sweden Rock Festival nu presentera ytterligare 13 akter till sommarens 30-årsjubileum 

Annons 

 

För första gången på 17 år kommer ett av hårdrockens verkliga pionjärband till Sweden Rock: Deep Purple blev legendariska på 70-talet, gjorde stark comeback på 80-talet och har upplevt något av en renässans på senare år tack vare både bejublade konserter och starka album som 2020 års ”Whoosh!”. I sommar kommer de äntligen tillbaka till Sölvesborg!

Europe gjorde sin bejublade comeback på Sweden Rock 2004 och spelade in en magisk konsertfilm på 2013 års festival. Tio år senare är det dags för Sweden Rock-publiken att åter få höra både mer sentida fanfavoriter och klassiker som ”Rock the night”, ”Seven doors hotel”, ”Carrie”, ”Superstitious”, ”Cherokee” och, förstås, den där kända låten med keyboardintrot…

Klara för festivalen är även de starkt AC/DC-influerade australierna i Airbourne, SRF-debuterande retrorockarna Wolfmother, pånyttfödda sleazekungarna Skid Row, som numera frontas av Erik Grönwall (ex-H.E.A.T.), traditionella, tyska heavy metalbandet U.D.O. med tidigare Acceptsångaren Udo Dirkschneider i spetsen, klassiska stonerbandet Monster Magnet, återförenade, norska melodiösa 80-talsbandet TNT, tunisiska metalbandet Myrath som gjorde stor publiksuccé med dubbla gig på SRF 2019, danske Mike Tramp som kommer att framföra låtar från sin tid i bandet White Lion, nye amerikanske bluesrocklöftet Christone Kingfish Ingram, Slipknotbesläktade metalbandet Vended samt nya brittiska AOR-hoppet Chez Kane.

Listan över hittills utannonserade akter ser därmed ut enligt följande:
Iron Maiden
Ghost
Mötley Crüe
Def Leppard
Deep Purple
Pantera
Europe
Gojira
Behemoth
Clutch
Airbourne
Testament
Wolfmother
Skid Row
U.D.O.
Monster Magnet
Avatar
TNT
Myrath
Thundermother
Sator
Mike Tramp
Christone Kingfish Ingram
Threshold
Vended
Green Lung
Chez Kane
Ström
Hot Breath


Ytterligare 60+ band återstår att presentera!

Den 30:e upplagan av Sweden Rock Festival anordnas i Sölvesborg den 7-10 juni. 

3-dagarsbiljetterna är slutsålda. 4-dagarsbiljetter hittas på www.swedenrock.com.

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR – SWEDEN ROCK FESTIVAL 2023