Save the Noize – Thundermother’s Filippa Nässil skriver låt för Ukraina

Tillsammans med Filippa Nässil släpper Save the Noize låten ”Can’t Take the Freedom from Me” som belyser kriget i Ukraina.

Annons 

 

Filippa kommenterar låten: 
”Jag skrev låten när kriget i Ukraina bröt ut. Jag blev ledsen över hur maktlösa vi är och otroligt ledsen för det ukrainska folket. Ett krig är orimligt och strider mot mänskliga rättigheter och barnkonventionen. Låtens refräng handlar om att hur hemskt en människa än blir behandlad, så kan ingen ta ens värde från en. Alla är lika. Politiker borde agera mer än vad de gör och helt utesluta allt samröre med diktaturer och människor i maktposition som bryter humanistiska lagar. All min kärlek går till det ukrainska folket och den här låten är dedikerad till dem.

Låten släpps till förmån för Ukrainakrisen genom donation till Rädda Barnen.

Medverkande på låten Can’t Take the Freedom from Me är:

– Filippa Nässil: Gitarr
– Emlee Johansson: Trummor (Thundermother)
– Liv Sin: Sång (Ex Sister Sin)
– Martin Motnik: Bas (Accept)
– Snowy Shaw: Sång (Ex King Diamond)
– Chaq Mol: Gitarr (Dark Funeral)
– Pontus Snibb: Sång (Bonafide)
– Linnea Wikström: Sång (At The Movies, Fd Therion, Ronnie Atkins Band)
– Ross ”The Boss” Friedman: Gitarr (Manowar, The Dictators)
– Søren Andersen: Gitarr (Chad Smith, Glenn Hughes, Marco Mendoza)
– Chris Rosander: Sång, Gitarr

Välgörenhetsprojektet Save The Noize med Jesper Lindgren (Velvet Insane, Carr Jam – 21, Riff By Dregen) & Rasmus Harnesk Wiklund(Hårdrock – För Fan!, Rockflödet, Veritas) startades 2020 för att hjälpa musiker som drabbades av pandemin. Tidigare har det släppts två låtar, skrivna av Erik Modin (Wildness), med musiker som: Dee Snider(Twisted Sister), Ryan Roxie (Alice Cooper), Jesper Binzer (D.A.D.), Kee Marcello (Ex Europe), Eric Bazilian (The Hooters), Michael Starr (Steel Panther), Tony Harnell (TNT), Guernica Mancini (Thundermother) & Peo Thyren (Noice), m.fl.

Can’t Take the Freedom from Me” och är skriven av Filippa Nässil & Pontus Snibb (Bonafide).

Save The Noize 3 – Can’t Take the Freedom from Me – Release 2023-01-13

Relaterade artiklar