Disturbed klara för Gröna Lund sommar 2023

De har sålt över 17 miljoner album, streamats nästintill 8 miljarder gånger och haft fem förstaplaceringar i rad på Billboardlistan. Deras trognaste fans har följt dem ända sedan debutplattan ”The Sickness” från 2000, men bandet fann även en ny publik med sin hårdrockstolkning av Simon & Garfunkels ”The Sound of Silence”. Den 14 juni är vi stolta över att äntligen få välkomna Disturbed till Gröna Lunds Stora Scen.

Annons 

 

Disturbed bildades i Chicago och slog igenom stort i hårdrocksvärlden med debutalbumet ”The Sickness” (2000) som sålde 5 gånger platinum. Sedan dess har de kammat hem två Grammy-nomineringar, sålt över 17 miljoner album, streamats närmare 8 miljarder gånger och spelat världen över. Fem gånger i rad har deras låtar landat förstaplaceringen på Billboardlistan, något som endast gjort av en annan hårdsrocksgrupp – Metallica.

Genom att utmana normer, bryta regler och innovera vid varje steg har Disturbed ständigt knuffat fram gränserna för vad rockmusik är. De nådde bland annat stora framgångar med deras tolkningar av både Genesis ”Land of Confusion” och Simon & Garfunkels ”The Sound of Silence”, som även Grammy-nominerades i kategorin ”Best Rock Performance”.

Senaste albumet ”Divisive” släpptes så sent som 2022 och den 14 juni kl. 20.00 välkomnar vi äntligen Disturbed ut på Gröna Lunds Stora Scen för första gången.

Relaterade artiklar