Janne Schaffer, Lasse Åberg och Jonas Henriksson auktionerar ut unika gitarrer till förmån för cancerforskningen

Janne Schaffer, Lasse Åberg och Jonas Henriksson auktionerar ut unika gitarrer till förmån för cancerforskningen.

Annons 

 

Just nu finns ett unikt tillfälle att förvärva en av två gitarrer som auktioneras ut till förmån för Cancerfonden. Konstnären Jonas Henriksson har avbildat vännerna Lasse Åberg & Janne Schaffer, respektive Electric Banana Band, på två separata gitarrer.  

”På våren 2022 avled Lasses vän Sven Melander i cancer och min bästa kamrat Björn J-son Lindh, som jag spelat med i 43 år, gick bort i cancer 2013. Även min pappa dog i cancer. Det är en fasansfull sjukdom och ett väldigt viktigt ändamål. Kan vi göra något för att komma till rätta med den här sjukdomen så är det klart att man hjälper till. I det här fallet både skänker man pengar och får något tillbaka. Det är unika gitarrer, de finns bara i ett exemplar vardera och vi har också etsat in våra autografer”, säger Janne Schaffer.

”Nu hoppas vi att det här drar in minst ett par hundra tusen till Cancerfonden” säger Lasse Åberg.

Vinnaren av budgivningen erhåller även en skiva, en sångbok och konsertbiljetter i samband med 50-årsjubileet av Janne Schaffers debutskiva. Samt en guidad tur på Lasse Åbergs museum i Bålsta.

Epiphone Les Paul motiv Electric Banana Band till förmån för Cancerfonden | Köp från Cancerfonden på Tradera (578148018)

Gibson Les Paul motiv Lasse Åberg & Janne Schaffer till förmån för Cancerfonden | Köp från Cancerfonden på Tradera (578146445)

Tillsammans mot cancer
Båda auktionerna sker i samband med insamlingsgalan Tillsammans mot cancer som direktsänds i TV4 igår 9 jan kl 20-22.00. Pär Lernström bjöd tittarna på en stjärnspäckad tv-kväll med folkkära artister, starka berättelser och en hoppfull inblick i forskningens framsteg. Tittarna får möjlighet att sluta upp i kampen mot cancer genom att bli månadsgivare till Cancerfonden. www.cancerfonden.se/tillsammansmotcancer

Relaterade artiklar