The Baboon Show och Mimikry fick även Galaxen att koka över.

Slaget om apornas planet har den i förväg kallats, kvällen då The Baboon Show drabbar samman med Mimikry på Galaxen i Borlänge. Sen om det blev så mycket ”slag” av det hela är väl tveksamt, men med två grymma band på Galaxens scen så kunde det iallafall inte bli annat än succé.

Annons 

 

The Baboon Show som precis släppt sin 10:de platta ”God Bless You All” är ute på en turné i Sverige, och hade för kvällen i Borlänge bjudit in inga mindre än Borlänges stoltheter Mimikry. Inte för att det behövdes, Baboon Show drar publik vart de än dyker upp, men med Mimikry som en del av showen kunde inte kvällen artat sig bättre.

Först upp på scenen var som sagt Borlänges stoltheter Mimikry. Och det blev en speciell kväll både för publiken och bandet. Anders Brandström, bandets gitarrist de senaste 12 åren, har valt att lägga gitarren på hyllan. Och fredagskvällens spelning blev den sista för honom. Det uppmärksammades på flera sätt under Mimikrys konsert, Brandström fick hyllningar från både sina bandkamrater och inte minst från publiken som visade sin kärlek till både honom och bandet. Sista låtarna fick han även en speciell kostym, Giraffen har han kallats ibland och då passade det med en dräkt av just en giraff.

Bandet fick också celebert besök på scenen av bland andra inga mindre än Blomman från The Troublemakers, som först iklädd mask framförde ”Ni är så jävla dumma i huvet” till publikens jubel. Även Martin Westerstrand Skans från LOK och Lillasyster förärade Mimikry med att komma och framföra ”Lok står när dom andra faller” och ”Alla vill till himlen”. Och som näst sista låt fick Göteborgarna Blomman och Martin ta över och framföra Troublemakers låt ”Staden Göteborg”.

Mimikry hade med lätthet klarat av att ro den här konserten i hamn på hemmaplan, men med gästerna gick det från en kanonshow till något alldeles extra.

En dryg halvtimme efter att Mimikry klivit av var det då dags för The Baboon Show att göra entré. Frågan var då om de skulle kunna toppa sina företrädare på scenen, men efter bara några sekunder på scenen visade de att det är ett av Sveriges bästa liveband. Den energi som bandet visade från första sekunden är ärligt talat något som sällan skådas. Cecilia, Frida, Håkan och Niclas har ett otroligt samspel på scenen, och bjuder på sig själva till 110 procent. Publiken känner sig otroligt välkomna och framförallt Cecilia interagerar med publiken under precis hela konserten.

Det bjöds på mycket från deras nya platta, men även en hel del äldre låtar. Och nytt som gammalt så hängde publiken med från början av varje låt, jag är helt övertygad om att INGEN gick från den här kvällen besviken, och jag känner en lätt avund till de som fortfarande har deras konsert framför sig.

Så då till den stora frågan om vilka som vann slaget om apornas planet? Ett enkelt svar på det är publiken, två grymma band på scenen som gav besökarna långt mycket mer än man betalat för.

BILDER – MIMIKRY

BILDER – THE BABOON SHOW

SKRIBENT: Magnus Wågström
FOTOGRAF: Magnus Wågström
KONSERT: Mimikry + The Baboon Show
DATUM: 2023-01-27
PLATS: Galaxen Borlänge
BÄSTA LÅT: Sällan har det varit så svårt att välja ut vad som var bäst, men ”Staden Göteborg” med Mimikry, Blomman och Martin Westerstrand Skans var en riktig käftsmäll.
BÄSTA MINNET: Hela kvällen, åkte därifrån med ett leende på läpparna.
SÄMST: Sämst är fel att säga efter en sån kväll, men det kunde gärna fått hålla på lite längre.

Relaterade artiklar