VIDEOPREMIÄR: Angstskríg – Vishedens Ulidelige Lethed feat. Mendel

Rasmus Walter - pressefoto 2022

Danska black n roll bandet Angstskríg är tillbaka med nytt mörkt material. Ny singeln och videon heter Vishedens Ulidelige Lethed och släpps idag fredag den 13 januari. Mer passande än så blir det inte…

Annons 

 

Den danska black metal-duo ANGSTSKRÍG vänder nu tillbaka med sitt andra album ‘Angstkrig’, som är en uppföljare på debutplattan ‘Skyggespil’ från 2021. Albumet ‘Angstkrig’ blev till under pandemin och och färdigställdes när världen öppnades upp igen. Detta satte sin prägel på albumets sju svart-metalliska, genre-fusioner och det kompromisslösa låtarna som konfronterar den moderna världens omänskliga tryck på människor. Detta satte sina spår i albumet. Först ut blir singeln ‘Vishedens Ulidelige Lethed‘ feat. Mendel (ex-Aborted) som släpps fredagen den 13 januari

Angstskríg om nya singeln:
Med en titel delvist lånt af Milan Kundera reflekterer ‘Vishedens Ulidelige Lethed’ over den angst for uvished, der synes at præge det moderne liv. Angsten udspringer af misforholdet mellem moderne menneskers generelle forståelse af virkeligheden som uforanderlig OG virkelighedens egentlige foranderlighed. I den forbindelse, er antivaccinekultens er higen efter vished blot et af mange eksempler på kollektiv ængstelse.

Musikalsk tager kreationen afsæt i den tone, der blev anslået på debuten af sange som ‘Skyggespil’ og ‘Uhygge’. Den formidable solo er kreeret og fremført af ingen ringere end Mendel. God fornøjelse
.” // Angstskríg

Historien om ANGSTSKRÍG tar sin begynnelse i slutet av senaste årtusendet. Från en ung ålder togs de två svarta bröderna under en gemensam mentors vingar, under vars ledning de lärde sig spela, skriva och uppträda. Här grundades deras lust att skapa, konstnärlig nyfikenhet och idérikedom samt behovet av att utmana egna och andras konventioner. Och duons gemensamma musikaliska resa började.

Trots att livets omständigheter och val skilde de två bröderna åt och ledde dem på olika vägar, den ena följde en kunskapsväg och den andra en väg av underhållning. De tappade aldrig kontakten och hade alltid en musikalisk återförening i åtanke. Efter ett decennium där de gått sina vägar, tog deras liv nu ganska dramatiska vändningar och det var dags att återförenas som de två svarta bröderna i ANGSTSKRÍG.

De två bröderna bildade ANGSTSKRÍG 2019 och i ett anfall av inspiration skrev de materialet till debutalbumet ‘Skyggespil‘, som spelades in med producenten Frederik Brandt Jakobsen, precis när en pandemi-värld stängdes av. ‘Skyggespil‘ släpptes 2021 och duon förblev obskyr, allt medan albumets övertygande låtskrivande och distinkta nordiska ton spred budskapet sig om ANGSTSKRÍG.

ANGSTSKRÍGs vision har från början fram till nu varit att skapa musik som utmanar både dem själva och lyssnaren. “No comfort zone” är den underliggande principen för duon, för vilka det är avgörande att kräva att lyssnarna skall reflektera och utmana konventioner för att bidra till att skapa grogrund för en förbättrad värld. Som allt annat i detta universum är ANGSTSKRÍG för alltid under utveckling. Det gäller både personligt och musikaliskt – och för bandet finns inga tabun, bara de som måste brytas, och en av de viktigaste är den kring psykiska (o)hälsa som alla måste hantera. Det finns ingen bättre musik att uttrycka sitt obehag än via metal.

Angstkrig‘ spelades in, mixades och producerades av Frederik Brandt Jakobsen i Hikikomori Studio, konstverket skapades av NMAAR.D I S C O V E R
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6iNPyVa4pnZANbl6umJNUb
Facebook: https://www.facebook.com/angstskrig/
Instagram: https://www.instagram.com/angstskrigofficial/
Bandcamp: https://angstskrig.bandcamp.com
Twitter: https://twitter.com/angstskrig

Rasmus Walter – pressefoto 2022

Relaterade artiklar