Chris Rosander – Nytt album “The Monster Inside”

Chris Rosander är en 25 år gammal musiker och låtskrivare från Örnsköldsvik, Sverige, som har skrivit låtar inom AOR/Melodic Rock och “West Coast” genren sedan han var 14 år gammal. Christians tidigare musikaliska arbete inkluderar artister och band som Michael Ruff, Paulo Mendonca, Frank Ådahl, Save The Noize och X-Romance.

Annons 

 

I mars 2020 signade Rosander ett skivkontrakt med skivbolaget AOR Heaven och släppte sitt debutalbum ”King Of Hearts” samma år. Eftersom det inte var möjligt att ge sig ut och spela live på grund av pandemin, så påbörjade han låtskrivare processen för ett nytt album som nu släpps den 17:e Februari, 2023 via Pride & Joy Music. Albumet är skriven och producerad av Chris Rosander.

Under 2022 blev Chris inbjuden att gästa välgörenhetsprojektet för Ukraina som heter Save The Noize. Han gästar på låten “Can’t Take Freedom From Me”, skriven av Filippa Nässil från Thundermother, genom att sjunga samt spela gitarr, tillsammans med musiker och artister som Filippa Nässil & Emlee Johansson från Thundermother, Liv Jagrell (Ex Sister Sin, Liv Sin), Martin Motnik (Accept), Snowy Shaw (Ex King Diamond), Chaq Mol (Dark Funeral), Pontus Snibb (Bonafide), Linnea Wikström (At The Movies, Fd Therion, Ronnie Atkins Band), Ross ”The Boss” Freidman (MANOWAR, The Dictators) & Søren Andersen (Chad Smith, Glenn Hughes, Marco Mendoza).

Chris Rosanderberättar detta om albumet:

– “The Monster Inside – Har vi inte alla en sådan? Jag vet att jag har ett och jag tror att de flesta av oss har, metaforiskt talat, ett monster inom oss och det är det som plattan handlar om.”

Han fortsätter “Jag började arbeta med detta album i augusti 2020, direkt efter mitt debutalbum ”King Of Hearts” hade släppts. Alla låtar var klara att bli inspelade i December samma år men pågrund av pandemin så kunde vi först påbörja inspelningen sent Augusti 2021. Jag visste inte när jag påbörjade låtskrivandet att detta skulle bli ett konceptalbum, men när jag skrev låten Turn Your Heart To Stone så kändes idén av att ha alla låtar följa samma tema rätt spännande.”

“Det är inte ett sånt album där man får följa samma historia rakt igenom låtlistan. På detta album så får man höra 11 historier/låtar om olika människor, alla har de en mer vriden/mörkare sida av sig än dem andra. Detta album handlar i grund och botten om olika och absurda beteenden och faktumet att vi alla har en sida av oss själva inom oss som vi helst inte låter någon annan få se. The Monster Inside.”

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTO: P-O Sedin & Malin Rosander
COVERART: Anton Jonsson

THE MONSTER INSIDE – LÅTLISTA: 
1. The Monster Inside
2. Only Hearts Die Young
3. Nothing Last Forever
4. High On Love
5. The Labyrinth
6. This Isn’t New
7. Northern Lights
8. When I’m Gone
9. Broken Soul
10. Turn Your Heart To Stone
11. Little White Lines

CHRIS ROSANDER – FAKTA

BANDET:
Chris Rosander: Producent, rytmgitarr, sologitarr och keyboard
P-O Sedin: Bas (Ex Perfect Plan)
Magnus ‘Grunna’ Grundström: Trummor
Rasmus Fors & Johan Sjödin: Keyboard
Anton Frengen: Gitarr

| FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY |

Relaterade artiklar