Gefle Metal Festival blir av!

Sveriges hårdaste festival tas över av FKP Scorpio. Med artister som Amon Amarth, Kreator och Watain på affischen har Gefle Metal Festival ett av årets tyngsta program. Men sedan den tidigare arrangören TADC i november försattes i konkurs har festivalens öde varit osäkert. Nu är det klart att FKP Scorpio tar över Gefle Metal Festival. 13-15 juli 2023 fylls Gasklockorna i Gävle återigen av extremmetal.

Annons 

 

Sedan 2016 har Gefle Metal Festival varit det givna valet för alla med smak för metal från den hårdare skolan, såsom thrash, death och black. Festivalen har blivit en internationell angelägenhet som årligen besöks av metalfans från ett drygt 30-tal länder. Genom att FKP Scorpio tar över festivalen kan den fortsätta och redan köpta biljetter till sommarens festival kommer att fungera som vanligt. Allting sker under ledning av festivalens förgrundsfigurer Chris Rotenius och Edward Janson, som har börjat boka konserter åt FKP Scorpio.
 
”Det här är suveräna nyheter. Festivalen blir av. Nu kan alla som redan har köpt biljett andas ut och de som inte har bokat än kan planera in sommarens hårdaste helg”, säger arrangören Chris Rotenius.
 
”Alla som har varit på festivalen tidigare kommer att känna igen sig. Upplägget blir sig likt – det blir tre dagar fullmatade med fantastiska konserter. Både jag och Edward fortsätter att jobba med festivalen och biljetter som köpts tidigare kommer fungera precis som vanligt”, fortsätter Chris.
 
Biljetterna till Gefle Metal Festival 2023 nysläpps på fredag kl 10:00 via Eventim.se.
 
GEFLE METAL FESTIVAL
13-15 juli | Gävle – Gasklockorna
 
Klara artister (i urval):
Torsdag 13 juli: Amon Amarth, Dark Funeral, Dark Angel, Aura Noir
Fredag 14 juli: Watain, Abbath, Dark Tranquillity, Finntroll
Lördag 15 juli: Kreator, Dismember, Zeal & Ardor, Decapitated

ALL INFO FINNER DU PÅ GEFLEMETAL.SE.

Relaterade artiklar