SWEDEN ROCK: Ansökan till hårdrockskollot för unga tjejer är öppen

Sweden Rock Festival och Studiefrämjandet Musik vill tillsammans skapa bättre förutsättningarför unga tjejer som älskar och vill spela hårdrock. Därför anordnas SwedenRock-kollo varje sommar (sedan 2018). Kollot är för tjejer i åldern 14-17 år och sker på Hällevikslägret i Sölvesborg 4-8 juni i samband med festivalen. Från och med 3 februari kan man ansöka om att vara med sommaren 2023.

– Det är en underbar känsla att för fjärde gången få arrangera världens bästakollo tillsammans med världens bästa hårdrocksfestival säger Marcus Pehrsson, kommunikationschef och före detta utvecklingsledare förmusikverksamheten på Studiefrämjandet. 

På kollot får deltagarna chansen att spela, leva och andas hårdrock i fem dagar. Fokus är på att utvecklas och vara kreativa tillsammans medlikasinnade. Kollot innefattar dessutom ett spännande studiebesök bakomkulisserna på Sweden Rock Festival!

– Sweden Rock-kollo är verkligen ett hjärteprojekt för oss, säger SofiaLindqvist Lacinai, marknadschef och Vice VD för Sweden Rock. Vi önskar att det blir fler kvinnliga musiker inom vår genre i framtiden, ochdet gäller att försöka påverka långt ner i åldrarna. Kollot är ett initiativ som viär oerhört glada och stolta över, och vi hoppas att det kommer att göra enskillnad för framtidens svenska hårdrocksscen.

Ett bra musikkollo kräver också bra ledare. Även i år består de bland annat avmedlemmar från bandet Browsing Collection. Browsing Collection är frånSkövde och har gett ut flera album. Bandet deltog också i Melodifestivalen2022 med låten “Face In the Crowd”.

Bakgrunden till kollot
Redan i tidig ålder skapar många en uppfattning om att hårdrock främst är tillför killar. De kvinnliga förebilderna inom hårdrocken har länge varit få.Sweden Rock-kollo är ett initiativ för att få till en förändring och attuppmuntra unga tjejer att spela hårdrock. Förutom träning i att skriva musikoch att framföra den på scenen, får deltagarna också en inblick i vad detinnebär att vara aktiv i musikbranschen.

Utöver Sweden Rock-kollo samarbetar Studiefrämjandet och Sweden Rockkring festivalens särskilda scen för nya band – Nemis (New Music in Sweden).Även här är jämställdhetsarbetet i fokus. 

Återupplev känslan från Sweden Rock-kollo 2022:

Ansökan
Mer information och ansökningsformulär finns på studieframjandet.se/swedenrockkollo.
Ansökan är öppen från 3 februari till 15 mars. Att delta är kostnadsfritt.

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR – SWEDEN ROCK FESTIVAL 2023