VIDEOPREMIÄR: Angstskríg – Midt i en Angstkrig

Rasmus Walter - pressefoto 2022

Danska black n roll bandet Angstskríg släpper ny singel tillsammans med danska rapparen Jøden.

Annons 

 

Angstskríg är tillbaka med andra singeln, bröderna har tagit satts mot nya höjder inom black metal och sammanväver genern med dansk rapp av välkända rapparen Jøden. Singeln ‘Midt i en Angstkrig‘ (In the Midst of a War of Anxiety) släpps 3 februari tillsammans med en ny musikvideo.

Angstskríg om nya singeln:
“‘Midt i en angstkrig’ er i såvel komposition som udtryk en nyskabning, der også trækker veksler på de musikteatralske genre og udkrystalliseres som en art sortmetallisk musicalnummer. Og hvorfor så ikke gå linen ud og invitere Jøden indenfor til en omgang blastbeatrap? Det er jo oplagt!”// Angstskríg

Den danska black metal-duo ANGSTSKRÍG vänder nu tillbaka med sitt andra album ‘Angstkrig’, som är en uppföljare på debutplattan ‘Skyggespil’ från 2021. Albumet ‘Angstkrig’ blev till under pandemin och och färdigställdes när världen öppnades upp igen. Detta satte sin prägel på albumets Detta satte sin prägel på albumets sju svart-metalliska, genre-fusioner och det kompromisslösa låtarna som konfronterar den moderna världens omänskliga tryck på människor. Detta satte sina spår i albumet.

Historien om ANGSTSKRÍG tar sin begynnelse i slutet av senaste årtusendet. Från en ung ålder togs de två svarta bröderna under en gemensam mentors vingar, under vars ledning de lärde sig spela, skriva och uppträda. Här grundades deras lust att skapa, konstnärlig nyfikenhet och idérikedom samt behovet av att utmana egna och andras konventioner. Och duons gemensamma musikaliska resa började.

Trots att livets omständigheter och val skilde de två bröderna åt och ledde dem på olika vägar, den ena följde en kunskapsväg och den andra en väg av underhållning. De tappade aldrig kontakten och hade alltid en musikalisk återförening i åtanke. Efter ett decennium där de gått sina vägar, tog deras liv nu ganska dramatiska vändningar och det var dags att återförenas som de två svarta bröderna i ANGSTSKRÍG.

De två bröderna bildade ANGSTSKRÍG 2019 och i ett anfall av inspiration skrev de materialet till debutalbumet ‘Skyggespil‘, som spelades in med producenten Frederik Brandt Jakobsen, precis när en pandemi-värld stängdes av. ‘Skyggespil‘ släpptes 2021 och duon förblev obskyr, allt medan albumets övertygande låtskrivande och distinkta nordiska ton spred budskapet sig om ANGSTSKRÍG.

ANGSTSKRÍGs vision har från början fram till nu varit att skapa musik som utmanar både dem själva och lyssnaren. “No comfort zone” är den underliggande principen för duon, för vilka det är avgörande att kräva att lyssnarna skall reflektera och utmana konventioner för att bidra till att skapa grogrund för en förbättrad värld. Som allt annat i detta universum är ANGSTSKRÍG för alltid under utveckling. Det gäller både personligt och musikaliskt – och för bandet finns inga tabun, bara de som måste brytas, och en av de viktigaste är den kring psykiska (o)hälsa som alla måste hantera. Det finns ingen bättre musik att uttrycka sitt obehag än via metal.

Angstkrig‘ spelades in, mixades och producerades av Frederik Brandt Jakobsen i Hikikomori Studio, konstverket skapades av NMAAR.


Credits: 
Music & Lyrics: Angstskríg
Producer: Frederik Brandt Jakobsen & Angstskríg
Mix & mastering: Frederik Brandt Jakobsen
Artwork: NMAAR
Photo: Daniel Buchwald

D I S C O V E R
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6iNPyVa4pnZANbl6umJNUb
Facebook: https://www.facebook.com/angstskrig/
Instagram: https://www.instagram.com/angstskrigofficial/
Bandcamp: https://angstskrig.bandcamp.com   
Twitter: https://twitter.com/angstskrig

You can now pre-order the upcoming album ‘Angstkrig’ via Despotz Records Webshop or Bandcamp: 
Webshop: https://despotz.bigcartel.com/artist/angstskrig
Bandcamp: https://angstskrig.bandcamp.com/album/angstkrig

Relaterade artiklar