Drömmar om Kalifornien med Dirty Honey

“California Dreamin'” skrevs 1963 av John och Michelle Phillips när de bodde i New York, och baserades på Michelles hemlängtan till Kalifornien. Vid tidpunkten för låtens tillkomst var de medlemmar i folkmusiksånggruppen The New Journeymen som senare skulle ändra namn till The Mamas and the Papas. Låten har streamats över en halv miljard gånger på Spotify i skrivande stund.

Annons 

 

Dirty Honey är ett rockband från Los Angeles i Kalifornien. Bandet bildades 2017 och består av sångaren Marc LaBelle, gitarristen John Notto, basisten Justin Smolian och trummisen Jaydon Bean. Deras självbetitlade debutalbum släpptes i mars 2019 utan att de hade ett skivkontrakt. Singeln When I’m Gone toppade Billboards lista för Mainstream Rock Songs. Det var första gången någonsin som ett osignat band gjort det.

Dirty Honey har öppnat för artister som The Who, Guns ‘N Roses, Slash och Alter Bridge. De har spelat på stora festivaler världen över. Musikaliskt är Dirty Honey sprungna ur riffdriven klassisk rock med drag av Aerosmith och Led Zeppelin. Nu är de ute på sin egen turné och har med sig The Wild Things som förband. Det är med de här beskrivningarna och den här vetskapen jag i kväll beger mig till Hornstulls strand och Debaser Strand för kvällens spelning på California Dreamin’ Tour.

Trummorna och gitarren i Gypsy inleder kvällen på Debaser Strand. Vi letar oss vidare med Break You och en vacker Heartbreaker. Jag är inte helt säker på om den sistnämnda är EP-versionen, den nysläppta 2.0-versionen eller möjligen ska kallas för liveversionen? Näst på tur är The Wire, Scars, Tied Up och Aerosmith-covern Last Child. Därefter bjuder den på den nya och outgivna Dirty Mind. Dirty Honey riffar på i No Warning och leder oss längs med vägen i Down the Road, som smälter ihop med Ride On.  Publiken går sedan bananer i Prince-covern Let’s Go Crazy. Det är sedan dags att drömma i California Dreamin‘. Det blir Another Last Time och When I’m Gone innan Dirty Honey lämnar scenen en stund för att bli inklappade igen. Då bjuder dem på kvällens andra nya låt. Jag tror att den heter något i stil med Won’t Take Me Alive och sist ut är Rolling 7s.

John Nottos riff och solon på gitarren tillsammans med hans rockposer följer oss genom kvällen. Det är högoktanig och energisk rock från Kalifornien. Bandet ska snart in i studion igen för att spela in nästa platta. De två nya låtar de bjuder på ikväll lovar gott för det kommande albumet. På vägen hem är det lätt att konkludera att rocken lever i allra högsta grad. 

SKRIBENT: Anders Nyström (anders.nystrom@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Roger Johansson (roger.johansson@rockbladet.se)
KONSERT: Dirty Honey
ARENA: Debaser Strand / Stockholm
DATUM: 2023-02-28
BÄSTA LÅTEN: When I’m Gone
BÄSTA MINNET: Att få höra två nya, outgivna och lovande låtar inför nästa album.
SÄMST: Det finns inget att klaga på när det gäller Dirty Honey, förbandet var däremot inte min kopp te.

Bildgalleri – Dirty Honey

Bildgalleri – The Wild Things

LÅTLISTA

Gypsy
Break You
Heartbreaker
The Wire
Scars
Tied Up
Last Child (Aerosmith cover)
Dirty Mind (Ny låt)
No Warning
Down the Road
Ride On
Let’s Go Crazy (Prince cover)
California Dreamin’
Another Last Time
When I’m Gone
Won’t Take Me Alive (Ny låt, kanske heter något annat)
Rolling 7s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade artiklar