I’ve Got a Feelin’ – ny singel från Electric Boys

Electric Boys drog iväg till Palma de Mallorca i höstas, men inte bara för att lapa sol och lata sig vid poolkanten. Tvärtom, faktiskt. Bandet stängde in sig i Palma Music Studios för att spela in sitt åttonde studioalbum, och den 24 mars är det premiär för första singeln från det kommande albumet. Det är låten I’ve Got a Feelin’ som släpps på Spotify, Apple Music och Deezer. 

Annons 

 

Medan världen har känts galen och jordklotet har snurrat som en trasig karusell under de senaste åren så har Electric Boys haft fullt upp med att turnera och jobba på sin nästa skiva för att försöka få lite rätsida på den röriga tillvaron vi alla plötsligt hamnade i.

De bestämde sig för att lämna kylan och höstmörkret och dra till varmare breddgrader när det var dags att skrida till verket med albumplanerna. Bandet bokade in en studio i soliga Spanien, närmare bestämt Palma Music Studios, där de spelade in sitt kommande studioalbum. Nu är det första smakprovet från nya skivan här; en singel som helt klart lever upp till förväntningarna.

Den nya singeln inleds med lite snygga rockriff och sen jobbar sig tunga basriff och svängiga trummor genom låten hand i hand med melodiska gitarrslingor som på sina ställen låter som glittrande hav och solnedgång. Det är ordentligt med tryck varvat med mjukare refräng och så lite trevligt gitarrsolo ovanpå det. Och sången då? Ja, sångaren Conny Blooms feeling smittar av sig genom högtalarna. Låten för tankarna till sena sommarkvällar med romantik i luften, men samtidigt är den här låten allt annat än mesig. Det finns en skön attityd i I’ve Got a Feelin’, och den här singeln avslöjar att det finns all anledning för både nya och gamla fans att känna sig förväntansfulla inför det kommande albumet.

Så här säger Conny Bloom själv till oss på Rockbladet om I’ve Got a Feelin’: 

Det här är den första av flera singlar från vår kommande skiva. Förmodligen är den vår mesta partyplatta sen Groovus Maximus”.

Singelns cover art har skapats av Charlie Granberg med hjälp av bandfoto taget av Sven Isaksson. Låten har också fått en egen musikvideo som har redigerats av grafiske designern Erwan Lengliné.

Electric Boys är nu under våren ute på en turné som de kallar The Singles Tour, och senare i år kommer det även att bli en albumturné. Singelturnén har redan inletts med spelningar i Gävle och Sala, men det finns fortfarande många speldatum kvar att välja på för den vill gå och se bandet spela live:

  • 25 mars – MF Rockfickan, Hova 
  • 1 april – Frimis Salonger, Örebro
  • 6 april – Söderhamns Teater, Söderhamn
  • 7 april – Heymakers, Falun 
  • 8 april – Lilla Helfvetet, Mora
  • 15 april – Backstage Rockbar, Trollhättan
  • 29 april – Harrys Motala, Motala

BANDFAKTA – ELECTRIC BOYS

MEDLEMMAR
Conny Bloom – Sång, gitarr
Andy Christell – Bas
“Slim” Martin Thomander – Gitarr
Jolle Atlagic – Trummor

Här kan du lyssna på I’ve Got a Feelin’ på Spotify:

Vill du få mer information om bandet och deras musik? Här nedanför hittar du några användbara länkar.

SKRIBENT: Tamara Chastain (tamara.chastain@rockbladet.se)

Relaterade artiklar