Skivpanelen listar nu albumen från FEBRUARI 2023

Februari bjöd på många bra släpp speciellt från Norden i och med Avatar, Self Deception, Wig Wam och Insomnium. Dessutom har skojrockarna Steel Panther släppt en ny platta vilken föll mer i smaken hos Tony än André!

Annons 

 

Title1Data1

AVATAR

Album: Dance Devil Dance
Skivbolag: Black Waltz Records
Releasedatum: 2023-02-17
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 8,5 / 10

Ninja Column 1Ninja Column 2
Tony AsplundAndré Millom
Med genreöverskridande låtar på en bas av sin egen variant av the Gothenburg sound gör Avatar det igen. De har verkligen fått ihop en låtdynamik som är helt outstanding. Det är härligt att man vet vad man får med Avatar fast inte då de inte upphör att experimentera och utmana. För varje lyssning upptäcker man nya härliga detaljer. Dessutom gör Lzzy Hale från Halestorm ett skönt gästspel på kraftfulla albumavslutande Violonce No Matter What. Garanterat ett av årets toppalbum!

Att experimentera med sitt sound och sina gränser på det sätt som Avatar gör, utan att tappa sig själva, är få förunnat. På det här albumet bjuds vi på allt från läckra gitarrbaserade låtar som ”Hazmat Suit”, mer explosiva och ilskna låtar som ”Chimp Mosh Pit” och titelspåret som låter som en absurd men träffsäker mish-mash av alla de element som ÄR Avatar. Här finns inte en tråkig stund.


Title1Data1

SELF DECEPTION

Album: You Are Only As Sick As Your Secrets
Skivbolag: Self Deception AB
Releasedatum: 2023-02-24
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 8,5 / 10

Ninja Column 1Ninja Column 2
Tony AsplundAndré Millom
Det som slår mig först är det STORA ljudet och produktionen! Sen fet musik, sköna melodier och tydligt genomtänkta texter ovanpå det! Det finns inga tveksamheter när Self Deception trycker ut låt efter låt - det är 100% Punk, 100% ballad, 100% metalcore! Inget självbedrägeri här inte! Dessutom är det bara killers no fillers på hela plattan. Kanske tas svängarna inte ut så mycket som de skulle kunna här och där, men va fan... det här är en solid platta oavsett! Gillar man metalcore med stänk av electronica, så tveka inte utan dra på Self Deception direkt - gör det nu!

Det här Stockholmsbandet förtjänar SÅ mycket mer uppmärksamhet än vad som hittills varit fallet. Kanske kan den här suveräna plattan vara ett steg på vägen? Förhoppningsvis. Här bjuds vi på tidlös metal då den är som bäst, med allt från medryckande "Holy Water" till vackra ballader som "Hayles lullaby". Bäst är dock "Intoxicated Hate" som med en otrolig äkthet berör ämnen som våld, depression och självmord på ett hjärtskärande sätt. Åh, vad musik kan kännas.


Title1Data1

WIG WAM

Album: Out of the Dark
Skivbolag: Frontiers Music Srl
Releasedatum: 2023-02-10
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 7,5 / 10

Ninja Column 1Ninja Column 2
Tony AsplundAndré Millom
Med deras andra album sedan återkomsten 2021 fortsätter Wig Wam att leverera metal-glam rock med sylvassa gitarrsolon, skärpa och ett blytungt groove. Det finns just inget som återuppfinner hjulet här, men de har definitivt satt på de vassaste fälgarna och de bästa däcken och bjuder på en ordentlig åktur! Jag kan dessutom redan nu höra allsången i Forevermore live - det kommer bli hur grymt som helst! Fråga: Visst låter introt på Bad Luck Chuck som Kiss - Domino och visst för 79 tankarna till Gary Moore?

Precis så stabilt, svängigt och härligt som man hoppades. De här norrbaggarna är rutinerade och kan sin glam-rock, med allsångsvänliga hookar och effektiva melodier, utan och innan. Med en kall i handen kommer det bli ett rent nöje att avnjuta dessa låtar live på Sweden Rock i sommar.


Title1Data1

STEEL PANTHER

Album: On The Prowl
Skivbolag: Steel Panther Inc.
Releasedatum: 2023-02-24
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 6,0 / 10

Ninja Column 1Ninja Column 2
Tony AsplundAndré Millom
ROCKBLADET.se 5 out of 10
Tar man inte dessa herrar på rätt sätt kommer man inte gilla något de företar sig med. Med Steel Panther-hatten på så är On the Prowl närapå en återkomst till den form de hade innan det magplask till platta de levererade i och med föregångaren Heavy Metal Rules. Allt är bättre, Satchel och Michael glänser ordentligt och det finns åter gott om fyndiga skämt i texterna och inte den rena plumpa sörja de bjöd på förra gången. On Your Instagram, Friends With Benefits, All That and More och Ain't Dead Yet visar att the Panther fortfarande har gott om ironi och härlig humor kvar!

Ja, vad ska man säga? Det här infantila bandet fortsätter producera litterära mästerverk som "Pornstar" & "Magical Vagina" och berör ämnen som sex, drugs and rock n roll. Förutom att det känns lite tvetydigt att sångaren Michael Starr på låt nr 7 är orolig för storleken på sitt tredje ben och redan på låt nr 9 tycker samma ben är förträffligt så får man ta det här konceptet för vad det är. Larvigt och omoget men LITE underhållande i varje fall i små doser.


Title1Data1

INSOMNIUM

Album: Anno 1696
Skivbolag: Century Media Records
Releasedatum: 2023-02-24
LÄNKAR: FACEBOOK | HEMSIDA | SPOTIFY | YOUTUBE |
SNITTBETYG: 7,0 / 10

Ninja Column 1Ninja Column 2
Tony AsplundAndré Millom
Insomnium baserar sitt album Anno 1696 på en berättelse skriven av basisten och sångaren Niilo Sevänen om 1696 års hopplöshet, oroligheter och svält kantat av den då pågående häxjakten. Med det i åtanke känns det som att de skapat ett soundtrack som passar perfekt där man tas tillbaka till den tiden. Det är majestätiskt, stämningsfullt och melodiöst där ett alltid närvarande mörker pyr. Dock kan vissa delar allt som oftast vara lite väl likriktade och stöpta i den klassiska Insomnium-mallen vilket gör att uppmärksamheten hos lyssnaren falnar lite då och då. Ett stabilt album i stort!

Ibland är det ganska trevligt att låta sig sugas in i ett inferno av baskaggar, mörker, vrål och vemod. Detta är death-metal i högform och framförallt "White Crist" & "Godforsaken" sticker ut ur mängden med sina gästinhopp av Sakis Tolis & Johanna Kurkela som bidrar med dynamik. Albumet i sin helhet blir kanske inte så spännande i det långa loppet men det osar ändå kvalité över denna produkt.

Relaterade artiklar