The Night Flight Orchestra spred glädje och kärlek på Pustervik!

Äntligen intog Nattflygsorkestern Göteborg och Pustervik! Dessutom kryddades kvällen med uppvärmarna The Gems som rev av sin premiärspelning samt Donna Cannone. Som vanligt skämde The Night Flight Orchestra bort publiken med ett hejdundrande framträdande!

Annons 

 

THE GEMS

När sångarinnan Guernica Mancini fick sparken från Thundermother tidigare i år slutade även Emlee Johansson och Mona “DeMona” Lindgren i bandet. Ur askan från detta bildades snabbt The Gems som fågel Fenix likt deras första singel – Like A Phoenix – som släpps i April! Det fanns ett bra intresse för bandet då det fanns mer publik än vanligt till första förbandet en onsdagkväll. Redan från början med öppningslåten från Thundermothers senaste album var det klart att kemin och energin fortfarande finns kvar hos dem. Trion var förstärkt med Johan Randén på bas som även hjälpt till med lite låtskrivande till bandet. Men det var definitivt Mona och Guernica som glänste starkast i framträdandet. DeMona trollband verkligen oss med sina riff, härliga poser och solon och Guernica fullkomligt glödde med scenglädje och energi! Att vi bara bjöds på två The Gems-låtar och i övrigt 4 Thundermother-låtar är förståeligt då de är i sin linda, men det kändes som att deras egna alster Send Me To The Wolves och Like A Phoenix flög bäst. Thundermotherlåten Borrowed Time annonserades med att den, när den skrevs, kunde ha gett en försmak av vad som komma skulle i och med vad som hände i Thundermother vilket gav den en ytterligare dimension. En med väl godkänd premiärspelning och jag ser fram emot att höra mer med The Gems i framtiden!

DONNA CANNONE

Donna Cannone med klara kopplingar till The Night Flight Orchestra där både Björn Strid och hans flickvän Giorgia Carteri (även hon ex-Thundermother som ni kommer ihåg) spelar gitarr var förband nr två denna afton. Dock var Björn utbytt mot Mona Lindgren då han sparade sig för huvudaktens framträdande. Donna Cannone hade en skön framtoning där de intog scenen med pondus där bassisten och tillika sångaren Luca Dandrea förde både bandet och publiken genom hela framträdandet. Tyvärr verkade det som att något saknades under större delen av konserten fram till de tre sista låtarna. Kan det vara så att avsaknaden av Björn på scenen gjorde så mycket. Det var inget fel på DeMonas spel men det passade inte riktigt in helt hundra i Donna Cannone. Men de avslutande låtarna Nothing To Do, Is It True (som Luca tackade Björn innerligt för att han hade skrivit) och Cross the Line var helt outstanding och fick konserten att sluta med flaggan i topp. Donna Cannone är så sköna!

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA

När det var dags för The Night Flight Orchestra att inta scenen kort efter Donna Cannone lämnat scenen infann sig en förväntansfull nervös glädje. Det var ändå drygt 4 år sedan de besökte Göteborg och man ville ju att det skulle bli bara perfekt. Och OM det blev! De inledde med paradnummret Midnight Flyer där allt satt perfekt! En enorm värme och kärlek liksom omsvepte publiken och det kändes påtagligt att vi hamnade under Night Flights skimrande beskydd och lycka! Under introt till Divinyls sjöng och gungade hela Pustervik med – det var ren och skär perfektion som måste gett gåshud på fler än mig! Det enda som fattades mig enormt under konserten var den allt för tidigt bortgångne gitarristen och en av Night Flights stöttepelare David Andersson. Att Björn och bandet fick hans välsignelse att fortsätta innan hans bortgång är behjärtansvärd då allt blev ännu starkare. Björn hedrade David innan Something Mysterious med att tillägna låten till honom vilket spred både glädje och tårar i publiken. Att turnéprogrammen mellan Arch Enemy och Night Flight för en gångs skull inte krockade vilket föranledde att vi fick se Sharlee D’Angelo på sin rättmätiga plats dundrades basen på scenen med Night Flight var ju helt underbart. Det var verkligen härligt att se hans glädje skina på scenen och uppvisa något helt annat jämfört med Arch Enemy! Innan extranumren avfyrade de eposet The Last of the Independent Romantics vilket ju var hur underbart som helst och jag njöt av varenda sekund. Det enda spörsmålet vore dock att introt borde ha spelats på en Fender – annars var det helt gudomligt! Som vanligt spexade The Airline Annas och skålade friskt med publiken till allas glädje. När Björn innan standardavslutningen med West Ruth Ave utsåg undertecknad i min lila kostym som kongakapten att leda det numera obligatoriska kongatåget log jag brett och åtog mig uppdraget med den äran! Härligt! Dessutom att till och med halva publiken var med i tåget gör ju att de avslutade med en rejäl feststämning där allt var i topp! “Death to False AOR” som turnén heter, vilket med turnéns ackompanjerande poster och t-shirts anspelar på Manowars Death to False Metal med glimten i ögat, gör verkligen Night Flight Orchestra skäl till då det inte fanns någon tveksamhet att allt de levererade var TRUE AOR! Toppkonsert!

SKRIBENT: Tony Asplund (tony.asplund@rockbladet.se)
FOTOGRAF:
 Tony Asplund – mobilkamera (tony.asplund@rockbladet.se)
KONSERT: The Night Flight Orchestra / Donna Cannone / The Gems
ARENA: Pustervik / Göteborg
DATUM: 2023-03-22
BÄSTA LÅTARNA: TNFO: Midnight Flyer, Divinyls, The Last of the Independent Romantics, West Ruth Ave ; Donna Cannone: Nothing To Do, Is It True, Cross the Line ; The Gems: Light
BÄSTA MINNET: Jag ledde Kongatåget! Hedranded av David Andersson! The Gems! High five av Giorgia på väg ut med kommentaren “Hey! The captain! Good job!

LÅTLISTA – THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA – PUSTERVIK

Midnight Flyer
Sometimes the World Ain’t Enough
Divinyls
If Tonight Is Our Only Chance
Burn for Me
Gemini
Something Mysterious
Satellite
Paralyzed
White Jeans
The Last of the Independent Romantics

Extranummer:
Josephine
Stiletto
West Ruth Ave

LÅTLISTA – DONNA CANNONE – PUSTERVIK

Look Around You
Pushed
Message to Tomorrow
Lost City’s Long Lost Friend
Nothing To Do
Is It True
Cross the Line

LÅTLISTA – THE GEMS – PUSTERVIK

The Light In The Sky
Driving In Style
Send Me To The Wolves
Borrowed Time
Watch Out
Like A Phoenix

Relaterade artiklar