ÅSKVÄDER aktuell med nya singeln “Misfortune”!

Igår släppte västkustbandet Åskväder sin nya singel Misfortune. Det är en välbalanserad blandning av 90-talets nordiska rockscen och rykande heta riff dränkta i bluesiga licks.

Annons 

 

Den 7 april släppte Åskväder den punkiga singeln Misfortune som följer vinterns elektriska Don’t Worry. Ännu en gång bevisar bandet att även om de har tagit del av influenser från vår tids legender som The Hellacopters och Turbonegro så lyckas de hålla sig på sin egen bana och skapa sin egen rock’n’roll-stompiga stil för ett nytt årtionde.

Bandet berättar om singeln:
“Ibland går saker och ting käpprätt åt helvete. Den här låten beskriver en situation där du lämnats åt ditt öde med ett paket nudlar som enda vapen och slutligen får rakitis på grund av ditt låga C-vitaminintag. Det enda sättet att klara dig ur knipan är att spela rock n roll och det på hög volym.

Vi kan med glädje presentera Misfortune för dig – vår punkiga take på att stå vid ruinens brant i ett välnärt samhälle i västvärlden. Melodier, text och riff gav sig själva liv utan en gnutta ansträngning från vår sida och den känslan försökte vi ta med oss in i studion och slutligen förmedla till dig. Att släppa låten var ett enkelt beslut – vi älskade den från det första trumslaget tills det sista ackordet klingat ut och det hoppas vi att du gör också.”

Med rötter stammande från den svenska västkusten släppte Åskväder sin debut-EP “Quick Fixes” 2018. År 2020 gick bandet samman med The Sign Records för att släppa sitt första, självbetitlade studioalbum och under 2022 återkom de med sin andra fullängdare, “Fenix”. Det nya albumet tar Åskväder-soundet som hördes på debutalbumet till en ny nivå. Mixad av Kalle Lilja & Per Stålberg (Welfare Sounds), som verkligen tillför albumet en intensiv stämning.

Relaterade artiklar