Blir låten “Sunglasses” av Velvet Insane och legendaren Harpo årets sommarplåga?

Låten ”Sunglasses” är första resultatet av ett unikt samarbete mellan legendaren Harpo och det unga glamrockbandet Velvet Insane. Detta verk är definitionen av sommarplåga med sina oemotståndliga popslingor som sätter sig redan efter första lyssningen. Singeln släpptes på samtliga digitala plattformar i fredags (21 april), så risken är redan överhängande att du hör minst en person i din närhet nynna på refrängen. Bara att dra på dina coolaste solbrillor och haka på.

Annons 

 

BAKGRUND
Glamrockbandet Velvet Insane tog för en tid sedan kontakt med Harpo då bandet gillade hans glammigare låtar, som exempelvis ”My Teenage Queen” och ”Baby Boomerang”, från Harpos tidiga 70-talsplattor. Harpo gillade i sin tur vad han fick höra av Velvet Insane, bandets energi och visioner, så kontakten resulterade snabbt i gemensamma inspelningar och planer för en sommarturné i glamrockens tecken. Ett unikt samarbete där musikerna möts över generationsgränserna i kärleken till musiken, glädjen att skapa och det lustfyllda i att få spela live tillsammans. Målet är att publiken ska känna detsamma och att alla – gammal som ung – ska förenas i det musikaliska mötet! 

SUNGLASSES – ÅRETS SOMMARPLÅGA
En 70-talsdoftande glamrocklåt, med oemotståndliga popslingor för sommaren 2023. En refräng som fastnar likt ett gammalt Hubba Bubba under dina Converse. Vad mer kan begäras av en riktigt härlig sommarhit? Denna singel är första resultatet av det färska samarbetet mellan Velvet Insane och den ständigt aktuella Harpo, inspelad av självaste Tomas Skogsberg i hans legendariska Sunlight Studios, under några heta dagar förra sommaren. Solbrillorna var givetvis på hela tiden! Kan ”Sunglasses” bli 2023 vad ”Honolulu” blev för Harpo för nästan exakt 50 år sedan?

Foto: Tom Goren

Velvet Insane med Harpo:
Harpo
 – Lead vocals, guitar, percussion, organ
Jonas Eriksson – Lead vocals
Jesper Lindgren – Guitar
Ludvig Andersson – Bass

Övriga musiker:
Federico De Costa
 – Drums
Henrik Widén – Piano
Erik Hellqist – Saxophone
Anna Ulin – Vocals
Björn Höglund – Vocals

Produced by: Tomas Skogsberg & Harpo
Recorded by: Tomas Skogsberg at Sunlight Studios
Mixed/Mastered by: Joakim Styrén at Panorama Studio

Relaterade artiklar