GENERATION SEX gör sin första Sverigespelning på “Live på Liseberg” 29 juni!

I supergruppen Generation Sex förenas två av världens mest ikoniska punkband: Sex Pistols och Generation X. I sommar reser legendarerna Billy Idol, Steve Jones, Paul Cook och Tony James till Sverige, och den 29 juni intar de Stora Scenen på Liseberg.

Annons 

 

– Detta är några av musikvärldens främsta ikoner och det kommer bli mäktigt att se dem tillsammans på Stora Scenen i sommar, säger Per Alexanderson, artistbokare på Liseberg.

De båda punkbanden bildades i mitten av 70-talet och blev snabbt namn att räkna med. Idag räknas både Generation X och Sex Pistols till de mest inflytelserika rock- och punkbanden någonsin. Många av deras låtar fortsätter att upptäckas av nya generationer och de båda banden anges som stor inspiration för andra musiker världen över. Med ikoniska låtar som ”Dancing with Myself” och ”Kiss Me Deadly” av Generation X och Sex Pistols klassiska katalog att välja ifrån tas vi tillbaka till då allt började. Den 29 juni spelar Generation Sex för första gången i Sverige på Stora Scenen på Liseberg.

Kvällen startar med Sator

Konsertkvällen invigs redan vid 18:00 då punkrock-bandet Sator från Borlänge kliver på Stora Scenen som förband. Sator har varit ett aktivt rockband i hela 30 år och blivit Grammisbelönade för bästa hårdrocksalbum. Nu kommer de till Stora Scenen och inleder det som blir en helkväll i rockens tecken.

Relaterade artiklar