“Guess Who’s Back” – Danko Jones släpper nytt album och återvänder till Sverige i höst.

Danko Jones bemästrar med lätthet konsten av att skapa tunga, svängiga riff och melodier som klistrar sig fast hos lyssnaren och skapar den ultimata rock ‘n’ roll upplevelsen som bara måste upplevas live. Den 15 september släpper de via AFM Records ett nytt album med den passande titeln “Electric Sounds” och senare i höst kommer de till Debaser i Stockholm.

Danko Jones bildades i Toronto redan 1996 och har sett och gjort det mesta under det senaste kvartsseklet. Drivna av en DIY-punkrockanda har de stadigt byggt upp en enorm fanskara världen över. Har man någon gång upplevt deras unika och energiska framträdanden live är det inte svårt att förstå att Danko Jones är ett av de mest hyllade livebanden.

Från den ruffiga bluesen från 2002 års ”Born a Lion”, via power-popinfluenserna på uppföljande ”We Sweat Blood” (2003), till 2010 års ”Below The Belt”, har bandets förmåga att producera slagkraftiga rockdängor blivit alltmer träffsäker. Under de senaste åren har Danko Jones popularitet fått ett ordentligt uppsving. Sedan frontmannen Danko och basisten JC slog sig samman med trummisen Rich Knox har bandets kreativa utveckling fått förnyad kraft.

Fire MusicWild CatA Rock SupremePower Trio, dessa klassiska album har under åren tagit bandet på otaliga turnéer och med kommande ”Electric Sounds” visar bevisligen att inte ens en global pandemi kunde stoppa Danko Jones.

Med monsterhits som Had Enough, My Little RnR och I think bad thoughts har de en fanskara som sträcker sig från mainstream radiorockfans till inbitna metalheads. Bandet som har tio studioalbum i ryggen är nu aktuella med kommande Electric Sounds. Första singeln Guess Who’s Back från nya skivan visar att Danko Jones är tillbaka starkare än någonsin!

“Guess Who’s Back” är inte bara inledningsspåret till vårt nya album, ”Electric Sounds”, det är också det alla kommer att svara – Danko Jones!” säger den karismatiske frontmannen Danko.

Biljetter till Debaser, Stockholm, släpps den 21 april klockan 11:00 via LiveNation.se

Relaterade artiklar