KSMB släpper första singeln “Mördare” från sitt kommande album.

När Skärholmens Punkensemble sedermera mera kända under namnet KSMB satte segel 1978 så bestod majoriteten av materialet av covers där bandet med uppfinningsrikedom och humor knåpade ihop egna texter till. Därför är det föga oväntat att KSMB på sitt nya album, med den kittlande med ack så underfundiga titeln ”Bröderna Bengtssons Hatt & Mössfabrik”, åter befinner sig vid startpunkten.

Annons 

 

Än en gång tolkar dom den musik som blev soundtracket till deras ungdom. Men att kalla albumet för en coverskiva är dock missvisande eftersom KSMB gör låtarna med sådan passion och hängivenhet att dom blir deras egna.

Första singeln som nu släppts är ”Mördare” (“Homicide”)
Londonbandet 999 var ett av alla dom band som räknas till den sk ”första vågen” av den engelska punken. I likhet med många andra så var musiken snarare en snabbare form av pop som ofta influerats i rakt nedstigande led från Beatles, Kinks och andra band från Englands 60-tals era. “Homicide” från 999´s andra album slår an en mörkare och mer desperat ton än deras tidigare alster. När KSMB översätter så blir det ordagrant till låten ”Mördare” vars text och leverans tar oss med till en tid där värdet av ett liv devalverats och insikterna är få.

Den patenterade energi och det framåtlutade driv som sedan starten varit KSMB´s signum är intakt på ett sätt som är imponerande av ett band som startade 1978.

KSMB är tillbaka med besked och kanske har dom aldrig varit mer behövda, aktuella eller bättre än just nu.

Lyssna på nya låten!

KSMB – Mördare – ute nu på Wild Kingdom Records / Sound Pollution.

KSMB – Bröderna Bengtssons Hatt & Mössfabrik – släpps den 26 Maj 2023.

Relaterade artiklar