Saint Deamon släpper efterlängtad uppföljare till 2019 års hyllade album “Ghost”.

Efter en paus på 10 år släppte power metal-kvartetten Saint Deamon albumet ”Ghost” 2019 som höjdes till skyarna av såväl fans som recensenter. Därefter gjordes ett fåtal livespelningar innan pandemin lamslog världen och sedan dess har man jobbat stenhårt på uppföljaren. Efter att under våren ha släppt två ruggigt starka singlar är nu den storslagna temaplattan ”League Of The Serpent” äntligen här och släpps genom AFM Records den 21 april. 

Annons 

 

Sättet som vi skrivit denna platta liknar på många sätt hur vi skrev vårt debutalbum. Låtarna är alla nya och fräscha, inga gamla låtidéer har använts. Albumet består av allt du kan förvänta dig från oss – tungt, högt tempo, långsamt, kraftfullt och melodiskt, allt finns där. Jag känner verkligen att det du hör på ’League Of The Serpent’ är den absolut bästa versionen av Saint Deamon.” – Jan Thore Grefstad (Saint Deamon)

BAKGRUND OCH HISTORIA
Saint Deamon grundades 2006 av trummisen Ronny Millianovicz och sångaren Tobias Lundgren som snabbt fick sällskap av gitarristerna Ragnar Widerberg och Toya Johansson. Ett år senare hoppade Tobias och Ragnar av och line-upen fullbordades med sångaren Jan Thore Grefstad och basisten Nobby Noberg. Bandet signade ett internationellt skivkontrakt med Frontiers Records samma år, vilket resulterade i albumen “In Shadows Lost From The Brave” (2008) och “Pandeamonium” (2009). Omfattande turnéer följde, med spelningar hela vägen från Nordkap ner genom Europa, toppat med ett minnesvärt framträdande på den prestigefyllda festivalen ProgPower USA i Atlanta.

I början av 2011 bestämde sig Ronny för att hoppa av bandet. På rekordtid repade Oscar Nilsson (Engel) in setlistan för resten av 2011 års spelningar. Oscar stannade sedan kvar i bandet till 2015 då han tvingades prioritera Engel och det växande arbetet med hans numera välkända och renommerade CreHate StudiosOscar lämnade då över trumstockarna till Jarle Byberg och arbetet med det tredje albumet “Ghost” inleddes, i nära samarbete med – “gissa vem” – givetvis Oscar Nilsson och CreHate Studios.

Fotograf: Åsa Holmstrand

10 år efter “Pandeamonium” gick Saint Deamon ihop med den gamla vännen Timo Hoffman och signade ett nytt skivkontrakt med Timos nya skivbolag Ram It Down Records. Mastodontalbumet “Ghost” presenterades sedan för världen 2019 och höjdes till skyarna av såväl fans som recensenter. Turnén efter den lyckade releasen hade precis börjat när så pandemin lamslog världen… Efter den sista showen i Finland bestämde sig då Jarle för att lämna bandet. Återigen blev det en vän och tillika fantastisk trummis som kom till undsättning, nämligen Alfred Fridhagen.

NYTT ALBUM OCH FRAMTIDEN
Under pandemiåren använde Saint Deamon tiden till att skriva ihop uppföljaren till ”Ghost” och 2022 avslutades med att självaste AFM Records signade bandet. Inför denna efterlängtade nya platta återvände man till CreHate Studios med gamle vapendragaren Oscar Nilsson bakom spakarna. Under våren har man frestat fansen med de två ruggigt starka singlarna ”At Break Of Dawn” samt ”Load Your Cannons”, den sistnämnda med tillhörande video signerad Ted Lindén och Bullsize Productions. Albumet har fått titeln ”League Of The Serpent” och har redan fått ett antal lysande recensioner ute i Europa. Den 21 april släpps den äntligen både fysiskt och digitalt genom AFM Records.

Medlemmar:
Jan Thore Grefstad – sång
Andreas ”Toya” Johansson – gitarr
Magnus ”Nobby” Noberg – bas
Alfred Fridhagen – trummor 

Omslagsdesign (album + singlar): Tomas Holmstrand

Relaterade artiklar