Satan Takes A Holiday: ‘You You You You’, sista singeln innan albumsläpp ute nu!

“Det är en längtande tryckar-dans, en beräknande uppvaktning och en vädjan om lösningen och lyckan i en annans händer.” ‘You You You You’ är sista singeln från Satan Takes A Holiday innan de släpper sitt nya album ‘Satanism’ 28 april.

Annons 

 

Satan Takes A Holiday har legat på hög rotation på både Pirate Rock och Bandit Rock med singeln ‘Feel My Love’ senaste månaderna, och även senaste singeln ‘All Nighter’ feat. Emmon har gått bra på radio runtom i landet. Tidigare i karriären har bandet uppmärksammats av bl.a radiostationer som BBC 6 Music av självaste Iggy Pop och flertalet adderingar på P3, omskrivits av press såsom Classic Rock/Louder SoundGhost Cult MagazineRock Hard etc. Som ett av Sveriges bästa liveband har de turnérat landet runt flera varv och även delat scen med legender såsom Kiss, the SonicsMustaschJuliette LewisBackyard Babies och Imperial State Electric

Inför aprilsläppet av deras elektrifierade nya album “Satanism” har Satan Takes A Holiday släppt den crescendobyggande nya singeln “The Sound I Like“. Efter sin senaste singel, färgsprakande “All Nighter” feat. Emmon, lutar sig de svenska garagerockarna nu mot sina 60-talsinfluenser samtidigt som de håller energin uppe mellan monsterrefränger.

Fred Burman beskriver den nya singeln: “The Sound I Like är en hymn för introverta. Borderline våldsamt groovy och skrik-dig-hes-catchig i sin refräng om lusten efter tystnad och privat space. Motsägelsefullt, men ändå ‘on point’ precis som allt med Satan Takes A Holiday.”

Satan Takes A Holiday släpper sitt  album “Satanism” våren 2023 på svenska skivbolaget Despotz Records. De svenska ståndarna begav sig in i den vördade Studio Ingrid med Johan Gustafsonn (The Hives, Randy) och mångårig samarbetspartner Alexander Idfalk för att återuppliva lågorna bakom sin mix av rock’n’roll och 60-talsgarage med sin kärlek till mörk samtida pop.

“All Nighter” och “Feel My Love” kommer båda dyka upp på albumet “Satanism” – uppföljaren till 2019:s “A New Sensation“-album och 2017:s album “Aliens“, som båda såg bandet ta stora kliv framåt och även satte synch-placeringar med singlarna “Set Me On Fire” (känd från Netflix-serien Lucifer) och “The Beat” (på Fox-serien Gotham). Släppen av dessa album fick Spotify-stöd i form av spellisteplaceringar på All New Rock, New Noise, Rock Rotation, The Rock List, Most Wanted Rock och New Music Friday.

“Satanism” är bandets mest uppenbara och gripande album hittills, som behandlar ämnen som sorg, sömnlösa nätter, föräldraskap, våldsamma konfrontationer och slutliga uppgörelser samtidigt som de bjuder in dig till dans, upplopp och att reflektera. Det är helt enkelt, Satan Takes a Holiday destillerad till sin renaste form, vilket gör det till ett jäkla soundtrack. På det nya albumet får artister som Emmon, (Patrik) Von ArfveAndreas Hourdakis och David Park hoppa ombord och hänga med Satan Takes A Holiday på denna galna nya resa.

Foto: Bisse Bengtsson

Relaterade artiklar