The Tallest Man On Earth åker ut på Sverigeturné!

Det är svårt att överskatta The Tallest Man On Earths betydelse för indiefolkens pånyttfödelse under 00- och 10-talet. Mannen bakom aliaset, Kristian Matsson, visade nämligen att om hantverket är tillräckligt bra och texterna tillräckligt angelägna så kan även sekelgammal musik katapultera sig långt bortom diskussioner om nu och då och rakt in i samtidens hjärta.

Så när Matsson doppade Bob Dylan i Östradalälven uppstod en tidlös värld i vilken artisten likt en vagabond sedan dess utforskat världen innanför och utanför – obehindrat balanserades mellan fantasi och levda erfarenheter. Idag kan The Tallest Man On Earths musik i vissa fall innehålla blås, stråk och synthar men motorn förblir hans dynamiska och temperamentsfulla akustiska gitarr och hans själfullt knastriga röst. Kristian Mattson fortsätter med andra ord att skapa de största av känslor med de minsta av medel. I fredags släpptes det nya albumet Henry St. och vi kan räkna med stordåd – precis som vanligt.

Under våren gör den långe mannen som vi alla älskar ett gäng mer eller mindre slutsålda spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö, och i höst fortsätter kalaset med en längre sväng ute i landet. Biljettsläpp från och med fredag 14 april klockan 10.00 via Luger.se.

17 augusti – Gröna Lund, Stockholm
18 Augusti – Wanås Music & Arts, Knislinge
19 augusti – Humlehagen, Örebro
21 augusti – Sara Kulturhus, Skellefteå
22 augusti – Idun, Umeå
23 augusti – Almost a Festival / Parksnäckan, Uppsala
25 augusti – Liseberg, Göteborg
26 augusti – Folkets Park, Huskvarna

Relaterade artiklar